Δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να διώξετε τα αρνητικά συναισθήματα

0

Διώξτε από μέσα σας τα αρνητικά συναισθήματα που σας βαραίνουν και δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να ελευθερώσετε την ψυχή σας βοηθώντας ταυτόχρονα την υγεία της καρδιάς σας.

Τα αρνητικά συναισθήματα, όπως η θλίψη, ο θυμός και το άγχος, είναι επιζήμια όχι μόνο για την ψυχή, αλλά και για την καρδιά σας. Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα «Interheart», μία από τις μεγαλύτερες μελέτες σχετικά με τις καρδιαγγειακές νόσους (περιλαμβάνει 24.767 άτομα από 52 χώρες), τα στρεσογόνα αυτά συναισθήματα ευθύνονται για ένα σημαντικό ποσοστό εμφραγμάτων του μυοκαρδίου. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι οι επιστήμονες συμπεριέλαβαν τις ψυχοκοινωνικές παραμέτρους ανάμεσα στους παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, καθώς ανεβάζουν τον καρδιακό ρυθμό και συμβάλλουν στην έκκριση υψηλών επιπέδων δυνητικά επικίνδυνων ορμονών, όπως η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη. Ο οδηγός μας θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αυτά τα αρνητικά συναισθήματα, προστατεύοντας ταυτόχρονα την καρδιά σας.

Διώξτε τη θλίψη

Η κατάθλιψη και οι καρδιακές παθήσεις συνδέονται με δύο τρόπους: μπορεί να πρόκειται για αντιδραστική κατάθλιψη (μορφή που εμφανίζεται συνήθως μετά από μία καρδιακή προσβολή) ή η κατάθλιψη να συμβάλλει στην έκκριση ορμονών του στρες, που κάνουν τα αιμοπετάλια κολλώδη, προκαλώντας με τον καιρό ζημιές στα αιμοφόρα αγγεία και στα τοιχώματα των αρτηριών.

Τι να κάνετε:

  • Εάν τα συμπτώματα της κατάθλιψης (π.χ. υπερυπνία  ή αϋπνία, κόπωση, απόγνωση) διαρκούν περισσότερο από

2 εβδομάδες, ζητήστε τη βοήθεια ενός ψυχολόγου ή ψυχιάτρου.

  • Η άσκηση είναι φάρμακο και δεν είναι λίγες οι έρευνες που το υποστηρίζουν. Μόλις 30΄ γυμναστική την ημέρα αρκούν για να εκκρίνει ο οργανισμός σας συγκεκριμένες ορμόνες (σεροτονίνη και ενδορφίνες), οι οποίες σχετίζονται με την καλή διάθεση.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: newlifestyle.gr

Share.

Leave A Reply