Πώς το φίλτρο καφέ θα σε βοηθήσει στην φροντίδα των φυτών σου!

0

Τα φυτά βελτιώνουν την ποιότητα ζωής μας και σίγουρα όταν βρίσκονται μέσα στο χώρο μας είναι ικανά να δημιουργήσουν μια καθαρή ατμόσφαιρα καθώς αποτελούν και την καλύτερη διακόσμηση. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί και χρειάζονται κάποια στοιχειώδη φροντίδα. Έχει συμβεί πολλές φορές να ενθουσιαζόμαστε με το καινούργιο φυτό που πήραμε για το σαλόνι και μετά απο 2 εβδομάδες να καταλήγει στα σκουπίδια. Ένας είναι, όμως, ο σύμμαχός σου στη φροντίδα των φυτών, που θα σου λύσει τα χέρια. Είναι ένα υλικό που οι περισσότεροι έχουμε σπίτι μας αλλά και αν δεν το έχεις είναι πολύ φθηνό να το αγοράσεις. Πρόκειται για το φίλτρο του καφέ, το οποίο έχει κάποιες ιδιότητες που λύνουν απλά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζεις όσον αφορά τη φροντίδα των φυτών σου και θα καταλάβεις αμέσως τι εννοώ.

Image: amzhouse.com

Image: amzhouse.com

1.Στραγγίζει το νερό, χωρίς τα περιττά

Το φίλτρο ουσιαστικά τοποθετείται μεταξύ των περιττών στοιχείων που μαζεύει το χώμα και της τρύπας που περιέχει η γλάστρα του φυτού. Με τον τρόπο αυτό, όταν ποτίζεις τα φυτά σου, το νερό θα ρέει ελευθέρα όμως η βρωμιά δεν θα καταφέρνει να προσπεράσει το φίλτρο και να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα. Ένα επιπλέον στοιχείο είναι πως καθώς η βρωμιά από το χώμα δεν συσσωρεύεται στο εσωτερικό της γλάστρας, οι ρίζες είναι πιο υγιείς και δεν οδηγούνται σε σήψη, κάτι που φυσικά θα σκότωνε το φυτό.

2.Δίνει χώρο στο φυτό να αναπτυχθεί

Έχει αποδειχθεί ότι είναι καλύτερα από τη χρήση πετρών ή χαλικιών καθώς δεν καταλαμβάνουν το χώρο που θέλει το φυτό για να αναπτύξει τις ρίζες του μέσα στη γλάστρα. Το φίλτρο καφέ είναι τόσο λεπτό που δημιουργεί στο φυτό τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να απλωθεί στο χώρο και να αντλεί όσο περισσότερο νερό μπορεί.

Image: simplyfutbol.com

Image: simplyfutbol.com

3.Κρατάει την υγρασία

Είναι κατ’ εξοχήν απορροφητικό υλικό κι κρατάει την υγρασία που χρειάζεται το φυτό μετά από κάθε πότισμα. Δίνει την δυνατότητα να διατηρηθεί το νερό μέσα στο φυτό για περισσότερο χρόνο, σε σημείο όμως επιτρεπτό που δεν προκαλεί προβλήματα στις ρίζες.

 

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: savoirville.gr

Share.

Leave A Reply