12 τρόποι για οικονομία στο φαγητό!

0

Σε περιόδους που ψάχνουμε να κόψουμε έξοδα από παντού, το φαγητό μοιάζει απόρθητο φρούριο. Κακώς, μιας και χωρίς να λιμοκτονήσουμε και να τρώμε κάθε μέρα σούπα μπορούμε να γλιτώσουμε χρήματα απλώς κάνοντας έξυπνες επιλογές.

Δείτε παρακάτω 12 εύκολους και χρήσιμους τρόπους για να «κόψετε» έξοδα από το φαγητό σας.

Θέστε έναν οικονομικό στόχο: Πόσα διαθέτετε π.χ. ανά εβδομάδα ή μήνα για φαγητό ή πόσα θέλετε να περικόψετε.

Φτιάξτε λίστα κάθε φορά που πηγαίνετε σούπερ μάρκετ για να μην παρασυρθείτε από περιττές και ακριβές αγορές. Έτσι θα ψωνίζετε μόνο αυτά που σας χρειάζονται.

Τσεκάρετε τις εβδομαδιαίες προσφορές τροφίμων σε διαφορετικά σούπερ μάρκετ και επωφεληθείτε από αυτές αγοράζοντας π.χ. δύο αντικείμενα στην τιμή του ενός ή τρόφιμα σε έκπτωση.

Επιλέξτε ολόκληρα λαχανικά έναντι των κομμένων, έτοιμων σαλατών. Έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και κοστίζουν κατά πολύ φθηνότερα. Το ίδιο ισχύει και με τους έτοιμους χυμούς και τα έτοιμα, τριμμένα τυριά. Πάρτε ολόκληρα φρούτα ή τυριά και στίψτε/τρίψτε τα εσείς.

Μαγειρέψτε. Ναι αν δεν «το’ χετε» θα χρειαστεί λίγος χρόνος. Όμως εν καιρώ το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει τόσο σε ποιότητα, όσο και σε οικονομία…

… και πάρτε ταπεράκι στη δουλειά, αντί να παραγγείλετε. Θα εκπλαγείτε με το πόσα χρήματα θα γλιτώσετε στο τέλος του μήνα. Αλλά και πόσους πόντους θα χάσετε από την περιφέρεια- αν μαγειρεύετε υγιεινά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: in2life.gr

Share.

Leave A Reply