Θέλετε να μάθετε μια ξένη γλώσσα;

0

Αγωνίζεστε να μάθετε μια δεύτερη γλώσσα; Αλλά με τόσο λίγο ελεύθερο χρόνο μέσα στη μέρα, δεν προλαβαίνετε να το κάνετε; Πώς και πότε σκοπεύουμε να βρούμε τον χρόνο για να το κάνουμε;

Λοιπόν η απάντηση φαίνεται πως βρίσκεται στον ύπνο, καθώς θα μπορούσαμε να μάθουμε μια ξένη γλώσσα ενώ κοιμόμαστε! Σύμφωνα με την έρευνα των Πανεπιστημίων της Ζυρίχης και του Φριβούργου , το να ακούτε ηχογραφήσεις με λέξεις μιας ξένης γλώσσας την ώρα που κοιμάστε, μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να τις μάθετε.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο Cerebral Cortex Oxford Journal, ζήτησε από μια ομάδα 60 γερμανόφωνων συμμετεχόντων να μάθουν ζεύγη λέξεων στα ολλανδικά. Το ήμισυ της ομάδας πήγε στη συνέχεια να κοιμηθεί, καθώς οι ηχογραφήσεις των λέξεων έπαιζαν σε χαμηλή ένταση, ενώ το δεύτερο μισό παρέμεινε ξύπνιο κατά τη διάρκεια της εγγραφής.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός πως όταν και οι δύο ομάδες δοκιμάστηκαν λίγες ώρες αργότερα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ομάδα που κοιμόταν είχε πολύ καλύτερη απόδοση από την ομάδα που ήταν ξύπνια. Ως αποτέλεσμα, οι ερευνητές προτείνουν την ακρόαση λέξεων μιας ξένης γλώσσας κατά τη διάρκεια του ύπνου, καθώς θα μπορούσε πραγματικά να σας βοηθήσει να μάθετε.

ύπνος

Βέβαια, ο συγγραφέας της μελέτης, Björn Rasch, επισημαίνει ότι αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να μάθετε μια νέα γλώσσα. «Μπορείτε να ενεργοποιήσετε με επιτυχία μόνο τις λέξεις που έχετε μάθει πριν πάτε για ύπνο», είπε. «Η αναπαραγωγή λέξεων που δεν γνωρίζετε καθόλου, ενώ κοιμάστε, δεν έχει καμία επίδραση.»

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: mononews.gr

Share.

Leave A Reply