Ντοκιμαντέρ για την τραγωδία στο Μάτι ετοιμάζει το κρατικό κανάλι της Αυστραλίας! (photos)

0

Τις πρώτες 12 ώρες μετά τον πύρινο εφιάλτη στο Μάτι οι ομογενείς στην Αυστραλία είχαν αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής, όπως είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, μιλώντας στην Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών στην Παλλήνη.

«Είστε το παράδειγμα για όλους μας, είμαστε ευγνώμονες για το έργο που κάνετε αφιλοκερδώς», τους είπε ο κ. Παπαστεργιάδης, παραδίδοντάς τους οικονομική βοήθεια ύψους 40.000 δολαρίων. Τα χρήματα συγκέντρωσαν η Ελληνική Κοινότητα και η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης, καθώς και η Ελληνοαυστραλή επιχειρηματίας Μάρθα Τσάμη που διοργάνωσε εκδηλώσεις γι’ αυτόν τον σκοπό και ταξίδεψε μαζί του στην Ελλάδα.

Τις επόμενες ημέρες θα παραδώσουν ένα ακόμα ποσό -ύψους 100.000 δολαρίων- στο Λύρειο Ίδρυμα και έπεται συνέχεια.

Ο εθελοντής πυροσβέστης Φραγκίσκος ΔαχτυλίδηςΟ εθελοντής πυροσβέστης Φραγκίσκος Δαχτυλίδης

«Η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 500.000 και άλλα τόσα χρήματα έχουν μαζευτεί από τον ραδιοφωνικό σταθμό της οικογένειας Σταμούλη. Το επόμενο διάστημα θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τα χρήματα που συγκέντρωσε η ομογένεια της Αυστραλίας», είπε ο κ. Παπαστεργιάδης στους εθελοντές πυροσβέστες, σε μια λιτή εκδήλωση που έγινε στο Μουσείο Πυροσβεστικής στην Παλλήνη.

Μέχρι σήμερα έχει συγκεντρωθεί ποσό που ξεπερνά το 1 εκατ. δολάρια. 40.000 δολάρια δόθηκαν ήδη στους εθελοντές πυροσβέστες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr

Share.

Leave A Reply