Οι «κανόνες» για να κρατήσει η σχέση σου για πάντα!

0

Στην αρχή της σχέσης, όλα είναι ρόδινα και το ζευγάρι απολαμβάνει μοναδικές στιγμές ανείπωτης χαράς. Όταν όμως ο έρωτας αρχίζει να ξεθωριάζει και το πάθος να καταλαγιάζει, με τους επιστήμονες να περιγράφουν την περίπτωση αυτή ως το «φαινόμενο του μήνα του μέλιτος», οι δύο σύντροφοι πατούν και πάλι στη γη και έρχονται αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα για την οποία δεν ήταν πιθανώς προετοιμασμένοι.

Τι είναι αυτό που κάνει μια σχέση να αντέξει στο αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου; Προκειμένου να απαντήσει στο καίριο αυτό ερώτημα, ο ειδικός στην Κοινωνιολογία της Οικογένειας Karl Pillemer εκπόνησε την εκτενέστερη δημοσκόπηση που έχει γίνει ποτέ σε ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί.

Πήρε προσωπικές συνεντεύξεις από 700 άτομα που ήταν παντρεμένα κατά μέσο όρο για 43 χρόνια. Ο Pillemer παραθέτει τις σοφές συμβουλές τους στο νέο του βιβλίο με τίτλο «30 Μαθήματα Αγάπης».

Δείτε μερικές πρακτικές συμβουλές από άνδρες και γυναίκες που έχουν ανακαλύψει το πραγματικό νόημα της δέσμευσης:

1. Ξεκίνα τη μέρα σου με καλοσύνη:

«Όταν ξυπνάς το πρωί, σκέψου: Τι μπορώ να κάνω για να κάνω τη μέρα του συντρόφου μου λίγο καλύτερη; Πρέπει οι δύο σύντροφοι να στρέφονται ο ένας προς τον άλλο, έστω και για πέντε λεπτά, αμέσως μόλις ξυπνούν.»

2. Μην ξεχνάς ότι κοντά δεν σημαίνει ίδιοι:

«Ακόμη και σε μια μακρόχρονη σχέση, καθένας από τους δύο συντρόφους διατηρεί το δικό του, μοναδικό τρόπο σκέψης. Πρέπει να προσπαθείς –και αυτό μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο– να καταλαβαίνεις τι σκέφτεται ο άλλος μια δεδομένη στιγμή.»

3. Μην ανησυχείς για τις ρυτίδες σου:

«Όσο μεγαλώνουμε, δε δίνουμε σημασία στις αδυναμίες του συντρόφου μας. Τον βλέπουμε πάντα όπως πραγματικά είναι. Δεν βλέπουμε γηρατειά και αυτό είναι υπέροχο. Δεν ξέρω αν ο εγκέφαλός μας είναι προγραμματισμένος να βλέπει έτσι τα πράγματα, όμως έτσι συμβαίνει.»

4. Βρες ποιος είναι ο «καβγάς νούμερο 17»:

«Ακούγεται ανόητο, όμως εμάς μας βολεύει. Όταν αποκαλούμε έναν καβγά ‘καβγάς νούμερο 17’ σημαίνει ότι έχουμε τσακωθεί για το ίδιο ζήτημα ξανά και ξανά στο παρελθόν. Το βλέπουμε να έρχεται και δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να μαλώσουμε, επειδή ξέρουμε ότι δε θα βγάλει πουθενά.»

5. Καλλιέργησε τη φιλία:

«Πρέπει να σκέφτεσαι αν αγαπάς αυτό που βρίσκεται πίσω από το όμορφο πρόσωπο και σώμα, γιατί αυτό δεν φθείρεται, αλλά μεγαλώνει και βαθαίνει. Φυσικά και η σεξουαλική σχέση βαθαίνει, όμως δεν είναι πια τόσο σημαντική και αντιθέτως η φιλία παίρνει τα ηνία όσο περνούν τα χρόνια. Τα παιδιά και οι απώλειες αλλά και άλλες δυσκολίες φέρνουν τη σχέση αντιμέτωπη με προκλήσεις, όμως μια βαθιά φιλία είναι η βάση ενός ευτυχισμένου γάμου.»

6. Κάνε παρέα με ευτυχισμένα ζευγάρια:

«Εάν περιτριγυρίζεσαι από αρνητικούς ανθρώπους, σταμάτα να κάνεις παρέα μαζί τους. Η επιτυχία μιμείται την επιτυχία, άρα βλέποντας ανθρώπους που έχουν έναν επιτυχημένο και ευτυχισμένο γάμο, τα θετικά συναισθήματα μεταδίδονται.»

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

 

Πηγή: faysbook.gr

Share.

Leave A Reply