11 εκφράσεις στην αργκό που μόνο αν είσαι νέος χρησιμοποιείς

0

Νομίζω ότι από πάντα, η ανθρωπότητα, ειδικά όταν απαρτιζόταν από συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων και κοινότητες, έβρισκε πάντα τους δικούς της κώδικες επικοινωνίας. Η αργκό δεν είναι κάτι που προέκυψε τώρα δηλαδή, αντιθέτως υπήρχε πάντα. Στις «κλίκες» της γκέι κοινότητας, στους κύκλους όλων των νέων ανθρώπων και γενικά σε κουλτούρες και υποκουλτούρες της εκάστοτε εποχής.

Από πάντα λοιπόν, όλοι οι άνθρωποι είχαν την τάση να εφευρίσκουν τις δικές τους εκφράσεις, για να επικοινωνήσουν με τους γύρω τους. Ειδικά, οι νέοι. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, η νεολαία χρησιμοποιούσε και χρησιμοποιεί εκφράσεις και “codes” που μεγαλύτεροι άνθρωποι μπορεί να μην καταλαβαίνουν.

Από την άλλη, εμείς οι νέοι είμαστε τόσο εξοικειωμένοι με μερικές από αυτές τις εκφράσεις που σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούμε καν να σκεφτούμε τον… «φυσιολογικό» τρόπο για να εκφράσουμε μια συγκεκριμένη κατάσταση!

Έχει πάντως εξαιρετικό ενδιαφέρον να δεις πώς μιλάει η νεολαία είτε είσαι μέρος αυτής, είτε όχι. Οι ρίζες αυτών των εκφράσεων και λέξεων δεν έχουν πάντα την πιο βαθυστόχαστη ερμηνεία, αλλά είναι πραγματικά αξιοπρόσεκτο το γεγονός να δεις πόσες διαφορετικές… προοπτικές έχει τελικά μια φράση!

«Τουματσίλα»: Από την αγγλική έκφραση “too much”. Όταν θέλεις να πεις ότι κάτι έχει μια δόση υπερβολής.

«Ψήσ’το»: Όταν… «ψήνεις» τον άλλον aka θέλεις να τον πείσεις να κάνει κάτι.

«Παίξε μπάλα»: Όταν κάποιος σου δίνει το ελεύθερο να πάρεις εσύ μια απόφαση για μια κατάσταση.

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: platform.gr

Share.

Leave A Reply