9 άλλες καταστάσεις που συμβαίνουν στο σώμα σου και εσύ τις ερμηνεύεις ως πείνα!

0

Τα αισθήματα είναι πολλές φορές περίεργα. Τόσο που ακόμα και εμείς οι ίδιοι, πολλές φορές, δεν μπορούμε ξεκάθαρα να αναγνωρίσουμε. Ανάμεσα σε αυτά και το αίσθημα της πείνας. Πολλές φορές νομίζεις πως ισχύει, όμως στην πραγματικότητα, κάτι άλλο συμβαίνει στο σώμα σου και σε μπερδεύει. Εσύ το ερμηνεύεις ως πείνα, με αποτέλεσμα να γεμίζεις τον οργανισμό περιττές θερμίδες.

Για να έχεις επίγνωση την επόμενη φορά, σχετικά με το τι άλλο μπορεί να συμβαίνει στο σώμα σου, δες παρακάτω τις 9 καταστάσεις που μπορεί να σε μπερδέψουν και σκέψου και δεύτερη φορά αν όντως τελικά πεινάς.

Νιώθεις συχνά πείνα; 9 άλλες καταστάσεις που συμβαίνουν στο σώμα σου και σου δίνουν – λανθασμένα – την αίσθηση ότι πεινάς:

1.Κούραση

Έχεις παρατηρήσει πως όσο η μέρα περνά, έχεις όλο και πιο έντονες λιγούρες και πείνα; Στην πραγματικότητα, αυτό οφείλεται στα χαμηλά επίπεδα ενέργειας που έχεις, όσο η μέρα εξελίσσεται. Από το απόγευμα και μετά είσαι πιο κουρασμένη. Αντί να τρως αργά το βράδυ λοιπόν, φρόντισε να φτιάξεις τον κύκλο του ύπνου σου και τις ώρες που κοιμάσαι.

2.Άγχος

Όταν είσαι αγχωμένη, διαταράσσονται τα επίπεδα αδρεναλίνης και κορτιζόλης στο σώμα σου,  γεγονός που με τη σειρά του ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Έτσι, σου δημιουργείται η διάθεση να φας, ενώ στην πραγματικότητα πρέπει απλά να διαχειριστείς το χρόνιο άγχος σου.

3.Δίψα

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να μπερδεύεις το αίσθημα της δίψας με εκείνο της πείνας. Προσπάθησε να είσαι σίγουρη για το αν πεινάς όντως ή αν τελικά διψάς. Πώς; Με το να διατηρείς το σώμα σου επαρκώς ενυδατωμένο για να μην νιώθεις έντονη δίψα. Παράλληλα, όποτε νιώσεις πείνα, πιες ένα ποτήρι νερό και περίμενε για 5 με 10 λεπτά. Αν όντως ήταν δίψα, μέσα στα επόμενα λεπτά θα έχεις πάψει να πεινάς.

4.Θλίψη

 

Όταν τρως φαγητά που σου αρέσουν, το σώμα σου απελευθερώνει ορμόνες ευτυχίας και ευχαρίστησης. Έτσι, όταν είσαι λυπημένη, το σώμα σου προσπαθεί με μηνύματα να σου φτιάξει τη διάθεση και σε «καλεί» να καταναλώσεις κάτι που θα σε κάνει να νιώσεις όμορφα….

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: missbloom.gr

Share.

Leave A Reply