Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας | Το κοινωνικό στίγμα του υπέρβαρου ατόμου!

0

Η 11η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας. Η φετινή #WorldObesityDay 2018 επικεντρώνεται στην σοβαρότητα και ποικιλομορφία του στίγματος που η σύγχρονη κοινωνία έχει, δυστυχώς, θέσει στο σωματικό βάρος.

Το στίγμα για την παχυσαρκία εμφανίζεται σε διάφορες μορφές και τα Μέσα έχουν αναγνωριστεί ως ένας από τους κύριους “ενόχους”. Ο τρόπος που τα ΜΜΕ “απεικονίζουν” τα πρότυπα εξωτερικής ομορφιάς ενισχύουν τα ανακριβή και αρνητικά στερεότυπα σχετικά με το σωματικό βάρος, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε στίγμα βάρους.

Ουσιαστικά, το στίγμα βάρους αναφέρεται στην αρνητική συμπεριφορά και στάση που απευθύνεται σε άτομα αποκλειστικά λόγω του βάρους τους. Αυτό το στίγμα βάρους έχει τη δυνατότητα υπονόμευσης της συνολικής υγείας των ατόμων αυτών.

Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας: Τι μπορεί να γίνει για να σταματήσει το στίγμα του βάρους;

Το στίγμα του σωματικού βάρους μπορεί να αντιμετωπιστεί φέρνοντας μια αλλαγή στη γενική στάση απέναντι στο σωματικό βάρος και την παχυσαρκία. Πρέπει να γίνουν προσαρμογές στη γλώσσα που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και του υπερβολικού βάρους. Για να έχουμε έναν συνολικό και εκτεταμένο αντίκτυπο των στόχων για την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκία, πρέπει να εργαστούμε για την αύξηση της ευαισθητοποίησης και τη βελτίωση των γνώσεων σχετικά με την παχυσαρκία.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα άτομα με παχυσαρκία πρέπει να αντιμετωπίζονται με το ίδιο επίπεδο σεβασμού και συμπάθειας με τους άλλους. Πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να βοηθηθούν τα άτομα που πάσχουν από παχυσαρκία να ξεπεράσουν τα εμπόδια που έχουν φτάσει στο δρόμο τους λόγω του στίγματος του βάρους. Αυτό με τη σειρά του θα επιτρέψει στους παχύσαρκους να έχουν την απαιτούμενη ιατρική περίθαλψη που χρειάζονται για την κατάσταση της υγείας τους…..

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iatropedia.gr

Share.

Leave A Reply