Τα 10 είδη του Έλληνα σχολιαστή στο YouTube!

0

Είναι οι ήρωες της καθημερινότητάς μας. Πιθανολογώ ότι σε μέλλον όχι πολύ μακρινό  η Google θα καταλάβει ότι μπορεί να κερδίσει περισσότερα λεφτά εκμεταλλευόμενη τους σχολιαστές των βίντεο του YouTube, παρά από τα ίδια τα βίντεο. Εδώ τους παραχώσαμε σε 10 κατηγορίες ξέροντας μεν πως απειλούμαστε από την οργή τους, αναλογιζόμενοι δε το ιστορικό μας καθήκον.

1. Αυτός με τo strong opinion.

Δανεισμένη κατηγορία από τα έξω. Πρόκειται για hard-core οπαδό ενός μουσικού, ο οποίος ξημεροβραδιάζεται προκειμένου να δει πότε θα αυξηθεί η μπάρα των dislikes. Άγρυπνος φρουρός. Αν έστω και ένα κάθαρμα πάει και πατήσει dislike, αρχίζει ο πόλεμος: «ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΤΗΣΕ DISLIKE ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΗΚΙ», «33 DISLIKE ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ». Θα τον κυνηγήσει και θα τον κυνηγήσει πολύ. Πιο πολύ και από τον Liam Neeson.

2. Ο Οπαδός   

 

Οπαδός προσπαθεί να σπάσει τα στεγανά της ψυχρής διαδικτυακής επικοινωνίας/Πηγή: eurokinissi.gr

 Αν κατέβει ένας εξωγήινος γλωσσολόγος και με ρωτήσει «Νίκο, πού μπορώ να βρω τις καλύτερες και πιο αισχρές βρισιές της πόλης;», θα τον παραπέμψω σε αυτή την κατηγορία. Από ένα σημείο και μετά αποκτά και ιστοριοδιφικό ενδιαφέρον. Φτιάχνονται γενεαλογικοί πίνακες οικογενειών που γαμιούνται. Μερικές φτάνουν πίσω στον 16ο αιώνα. Συνήθως μάλιστα τα σχόλια είναι ταυτόχρονες προ(σ)κλήσεις να βγουν να τα πουν από κοντά. Πράγματι, η τεχνολογία έχει απομακρύνει τους ανθρώπους!

3. Ο εξειδικευμένος

Πάει κάτω από ultimate εξειδικευμένα βίντεο των 500 views και τα κάνει ακόμα πιο εξειδικευμένα με σχόλια του στυλ «αυτή η ποτίστρα για κότες είναι μια καλή πατέντα, αλλά με τη βρύση 2,5 εκ. πιο κάτω, η μέση κότα θα πιει την ίδια ποσότητα νερού σε 2 με 2,5 λιγότερα δευτερόλεπτα (εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες και την ηλικία της κότας)». Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι αυτοί οι τύποι συνήθως δεν είναι κτηνοτρόφοι. Μπορεί να είναι λογιστές και να μην έχουν δει ποτέ κότα στη ζωή τους. Παρόλα αυτά ξέρουν.

4. Ο Ειρηνευτής

Πηγή: APimages/Carolyn Kaster

Ο ειρηνευτής είναι ο σχολιαστής εκείνος του youtube που εμφανίζεται κυρίως σε βίντεο πολιτικά ή οπαδικά, με σκοπό να  ξεκινήσει τις ειρηνευτικές διαδικασίες. Η πρακτική του είναι συνήθως να παρεμβαίνει σε ένα προς ένα όλα τα σχόλια που βρίζουν μάνες, αδερφές και σόγια με ένα σχόλιο του τύπου «κάθεστε και πλακώνεστε μεταξύ σας για τέτοια θέματα; γι’αυτό θα μας πνίξουνε τα μνημόνια». Μετά, αφού έχει εμπλακεί σε έναν συνεχή πόλεμο και, αφού αυτοί που πριν βρίζονταν έχoυν στήσει μέτωπο εναντίον του, πάει και κάνει ένα νέο συνολικό σχόλιο του τύπου «Παιδιά δεν καταλαβαίνω αυτό το μίσος. Αν θέλετε να ξέρετε, μπλα μπλα». Το σχόλιο θα ανέβει πιο ψηλά από όλα σε λάικ.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: oneman.gr

Share.

Leave A Reply