6 χρυσοί κανόνες για να πετύχει μια open relationship

0

Όταν οι περισσότεροι σκέφτονται την ελεύθερη σχέση, επικεντρώνονται στα «θετικά» (τύπου δεν υπάρχουν δεσμεύσεις, συνεπώς ούτε πίεση) και ξεχνούν το δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης: να καταφέρεις να παραμείνεις στα όρια που σου βάζει η open relationship, τα οποία είναι σε πλήρη αντίθεση με την τάση μας να τα θέλουμε όλα δικά μας. Όχι, όταν δέχεσαι την ελεύθερη σχέση, δέχεσαι κιόλας ότι το άτομο που βγαίνεις/φιλάς/κοιμάσαι μπορεί να κάνει ακριβώς το ίδιο και με άλλα άτομα. Και όχι, δεν έχεις το δικαίωμα να γκρινιάξεις γι’ αυτό.

1. Δε ρωτάς πολλά, δε λες πολλά. Ο πρώτος χρυσός κανόνας που πρέπει να ακολουθήσεις αν όντως θέλεις να κάνεις την ελεύθερη σχέση να πετύχει. Εξήγω αμέσως τα πως και τα γιατί. Επιλέξατε, παιδιά, να μην ακολουθήσετε την οδό της κλασικής, μονογαμικής σχέσης και να έχετε κάτι πιο χαλαρό/άνετο/ελεύθερο χωρίς άγχος και πίεση. Ωραία ως εδώ. Αν περνάς την ημέρα σου stalkάροντας όλες τις κοπέλες που του κάνουν like, προσπαθώντας φυσικά να μαντέψεις αν τρέχει κάτι με κάποια απ’ αυτές, πάει, το έχασες το παιχνίδι. Στην ουσία, δεν αναφέρεις καν τι κάνεις στην (ερωτική) ζωή σου πέρα απ’ αυτόν και κάνεις σαν να μην κάνει ούτε κι εκείνος αντίστοιχα κάτι άλλο – πράγμα που μπορεί και να ισχύει, you never know.

2. Απόφυγε να μπεις σε τέτοια σχέση με άτομο που έχετε κοινούς φίλους. Και, λέει, ξάφνου μαθαίνεις ότι ο τύπος που έχετε open relationship και που είναι συνάδελφος της κολλητής σου, βγήκε/φιλήθηκε/έκανε διάφορα με μια άλλη. Μπροστά στην κοινή παρέα σας. Χωρίς φόβο και με πολύ πάθος. Τότε τι; Είσαι cool μ’ αυτό; Η’ θα σε πιάσει η κτητικότητα σου; Για να αποφύγεις τέτοια άβολα σκηνικά (κι αν ντε και καλά θέλεις να έχεις τέτοια σχέση με κάποιον που είναι τμήμα της μακρινής ή κοντινής παρέας σου), καλύτερα να θέσετε κάποιους όρους εξαρχής – σαν να λέμε, δεν κάνουμε κάτι με άλλους μπροστά στην κοινή μας παρέα, ακούγεται κάααπως λογικό, δε νομίζεις;

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: y-olo.gr


Share.

Leave A Reply