Οι καλύτερες πόλεις για να επισκεφτείς το 2019!

0

Το κλειδί για ένα καλό ταξίδι είναι ο σωστός προγραμματισμός. Οπότε γιατί να μην ετοιμάζετε από τώρα για τις εξορμήσεις σας μέσα στη χρονιά; Με τον πλανήτη μας να προσφέρει χιλιάδες επιλογές σε προορισμούς για κάθε γούστο, το μόνο που θα χρειαστείτε να κάνετε είναι να πάρετε το αγαπημένο σας πρόσωπο μαζί και να γυρίσετε τον κόσμο.

Το Lonely Planet αποκάλυψε την λίστα με τις 10 κορυφαίες πόλεις στον κόσμο που αξίζει να επισκεφθείτε φέτος. Από το πολυτελές Μαϊάμι μέχρι το Νόβι Σαντ των αγαπημένων μας Βαλκανίων, στην Σενζέν της Κίνας. Οι πόλεις της λίστας αποτελούν ιδανικά μέρη για να μπορέσετε να ανακαλύψετε τον πλανήτη μας με μια διαφορετική ματιά.

Και αν το αεροπλάνο προσγειωθεί σε άλλο αεροδρόμιο μην ανησυχείτε. Πλέον ξέρετε τι να κάνετε…

Οι 10 κορυφαίες πόλεις για το 2019 σύμφωνα με το Lonely Planet

meknes-morocco_iefimerida.jpg
Meknes- Morocco

10. Μεκνές – Μαρόκο

Ευρισκόμενη στο βόρειο Μαρόκο, η Μεκνές είναι μια πόλη με εντυπωσιακά μνημεία από το αυτοκρατορικό παρελθόν της χώρας. Είναι ένα καλά κρυμμένο στολίδι της χώρας, καθώς βλέπει οι περισσότεροι τουρίστες να επισκέπτονται το Μαρακές και το Ραμπάτ. Παρόλα αυτά η κορυφογραμμή του συγκεντρώνει πλέον όλο και περισσότερο κόσμο.

Η Μεκνές έχει την τύχη να διαθέτει τα καλύτερα στοιχεία του Μαρόκο συγκεντρωμένα. Από την μια βρίσκεται το ιστορικό κέντρο αλλά και την Ville nouvelle, το σύγχρονο αστικό της κέντρο που συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των επισκεπτών. Φυσικά υπάρχει και η Πύλη του Bab El Mansour από το 1732 που θεωρείται από τα καλύτερα αξιοθέατα της χώρας.

zadar-croatia_iefimerida.jpg
Zadar- Croatia

9. Ζαντάρ – Κροατία

«Μπασκετομάνα» το Ζαντάρ με τα μεγαλύτερα ονόματα του σύγχρονου ευρωπαϊκού μπάσκετ να έχουν περάσει από τα γήπεδα της τα τελευταία 35 χρόνια. Από τον Ντίνο Ράτζα και τον Τόνι Κούκοτς μέχρι τον «Μότσαρτ» του παγκοσμίου μπάσκετ Ντράζεν Πέτροβιτς. Το πανέμορφο λιμάνι στις Δαλματικές Ακτές είναι διάσημο για τα ρωμαϊκά του ερείπια, τις μεσαιωνικές εκκλησίες και τον κοσμοπολίτικο του αέρα.

Περιπλανηθείτε ανάμεσα στους πέτρινους δρόμους το 2019 και βεβαιωθείτε πως θα περάσατε από το Sea Organ και το Sun Salutation. Δυο μοντέρνα έργα τέχνης που αντιδρούν ανάλογα με τους ήχους και τις εικόνες της περιοχές…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: economistas.grShare.

Leave A Reply