City FM 103,8
ΔΙΑΥΛΟΣ 99.2 FM
Κανάλι 20 107,5
Σπάνιο φαινόμενο σε έκταση και ένταση χαρακτηρίζει το κύμα πολικού ψύχους που σαρώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ο ακαδημαϊκός, καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Χρήστος Ζερεφός, μιλώντας στον ρ/σ «Πρακτορείο 104,9 FM».
«Αυτό το φαινόμενο δεν είναι συχνό, είναι σπάνιο και μάλιστα στην έκταση και στην ένταση που είναι, διότι συνήθως οι θερμοκρασίες π.χ. στη Βόρεια Ντακότα είναι της τάξεως του -20. Φέτος πήγε στους -38 που με τους ανέμους κατεβαίνει περίπου στο -50 περίπου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζερεφός.
Σημείωσε, δε, ότι «αυτό είναι καμπανάκι, με τη λογική ότι έχουμε πιο συχνά τα τελευταία 50 χρόνια ψυχρές εισβολές, όπως έχουμε και πιο συχνά καύσωνες σε πολλές περιοχές, όπως και στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».
Εξηγώντας το φαινόμενο, ο καθηγητής επισήμανε πως «υπάρχει ένας μεγάλος πολικός στρόβιλος που παρατηρείται τον χειμώνα στο νότιο και το βόρειο ημισφαίριο, ο οποίος μερικές φορές διαταράσσεται κατά τρόπο, έτσι ώστε να μπορεί να παροχετεύει πολικό αέρα σε μικρότερα γεωγραφικά πλάτη» κι αυτό ακριβώς είναι που έχει συμβεί και φέτος.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr
Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO
Ακραια ευαλωτη καιρικά μεσόγειος φαινόμενα
![]() |
---|
![]() |
![]() |
Dancing In The Flames The Weeknd
Se Periptosi Pou Anna Vissi
Bad Dreams Teddy Swims
Xiliometra APON
Koino Mistiko (feat. Lila) LILA
Messy Lola Young
I Adore You (feat. Daecolm) HUGEL, Topic & Arash
Gyrismos Christos Mastoras & Melisses
COPYRIGHT © 2015 - 2025 MESSINIARADIO.GR | POWERED BY SLAVE IT SOLUTIONS