9 ιδέες που θα κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται ψηλότερο!

0

Το ταβάνι σας πνίγει; Δείτε πώς θα αποκτήσετε το ψηλοτάβανο σπίτι που πάντα ονειρευόσασταν με μικρές, έξυπνες κι εύκολες αλλαγές!

Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι γοητευόμαστε από το ύψος. Για αυτό άλλωστε και τόσοι τουρίστες συρρέουν κάθε χρόνο στην Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό, το Freedom Tower στο Μανχάταν αλλά και τον εντυπωσιακό και ολοδικό μας Παρθενώνα. Κι είναι, επίσης, γεγονός ότι ένα ψηλοτάβανο σπίτι εκπέμπει αρχοντική αύρα και φυσική κομψότητα. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς, νιώθουμε εγκλωβισμένοι στα χαμηλοτάβανα, αστικά διαμερίσματά μας. Νομίζετε ότι δε μπορείτε να ξεφύγετε από το «κουτί» σας; Κάνετε λάθος! Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαβάσετε παρακάτω για να μάθετε πώς θα ξεγελάσετε το μάτι σας δίνοντας στο σπίτι σας προοπτική… ανέλιξης.

Βιβλιοθήκη Οι στενόμακρες βιβλιοθήκες που αγγίζουν το ταβάνι τραβούν τα βλέμματα…ψηλά κι έτσι δημιουργούν την «ψευδαίσθηση» του ύψους.

Μια στενόμακρη βιβλιοθήκη αρκεί για να κάνει το σπίτι σας να φαίνεται πιο ψηλό.

Μια στενόμακρη βιβλιοθήκη αρκεί για να κάνει το σπίτι σας να φαίνεται πιο ψηλό.

Ντουλάπια κουζίνας Για να κάνετε την κουζίνα σας να ψηλώσει, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την ίδια λογική με εκείνη που σας περιγράψαμε παραπάνω: να τοποθετήσετε τα ντουλάπια σας όσο πιο κοντά στο ταβάνι γίνεται. Ακόμα κι αν χρειάζεστε… σκάλα για να φτάσετε τα «ψηλά» ντουλάπια σας, η αίσθηση ύψους που θα δώσουν στο χώρο σας αξίζει τον κόπο. Θέλετε η κουζίνα σας να δείχνει πιο μεγάλη; Δείτε ποια χρώματα θα σας βοηθήσουν να το καταφέρετε!

Τα ντουλάπια αγγίζουν το ταβάνι σε κάθε έξυπνα διακοσμημένη κουζίνα!

Τα ντουλάπια αγγίζουν το ταβάνι σε κάθε έξυπνα διακοσμημένη κουζίνα.

Πόρτες Μπορεί το σπίτι σας να είναι χαμηλοτάβανο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε αυτό δεν χωράει μια «ψηλή» πόρτα. Και μπορεί να νιώθετε ότι οι στενόμακρες πόρτες ανήκουν στο σύμπαν των ταινιών του Tim Burton, αλλά σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη αν δείτε το σπίτι σας πιο ψηλό!

Ψηλή πόρτα, ψηλότερο σπίτι!

Ψηλή πόρτα, ψηλότερο σπίτι!

Κουρτίνες Αυτό το κόλπο είναι… παλιό μιας και το έχουμε μοιραστεί πολλές φορές μαζί σας αλλά, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοί μας, επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως: τολμήστε να κρεμάσετε το κουρτινόξυλο 3-4 εκατοστά κάτω από το ταβάνι για να δώσετε ύψος στο χώρο σας. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μάλιστα, δεν έχετε παρά να προτιμήσετε κουρτίνες με κάποιο κάθετο μοτίβο. Δείτε εδώ 6 μεγάλα λάθη που κάνετε όταν κρεμάτε τις κουρτίνες σας.

Οι κουρτίνες που κρέμονται (σχεδόν) από το ταβάνι χαρίζουν... πόντους στο σπίτι σας.

Οι κουρτίνες που κρέμονται (σχεδόν) από το ταβάνι χαρίζουν… πόντους στο σπίτι σας.

Τζάκι Αν είστε στη διαδικασία ανακαίνισης του σπιτιού σας, δεν έχετε παρά να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να αλλάξετε την όψη στο τζάκι και το σπίτι σας: όσο ψηλότερο είναι το το τζάκι σας, τόσο ψηλότερος φαίνεται και ο χώρος σας!

Ένα ψηλό, επιβλητικό τζάκι χαρίζει ύψος στο χώρο σας.

Ένα ψηλό, επιβλητικό τζάκι θα χαρίσει ύψος στο χώρο σας.

Χρώμα Επιλέξτε το ίδιο χρώμα για τους τοίχους, τα σοβατεπί, το πάτωμα και το ταβάνι σας. Για ποιο λόγο; Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρετε να «θολώσετε» το όρια του χώρου σας με αποτέλεσμα ό,τι χάνει σε… ευκρίνεια, να το κερδίζει σε ύψος! Εάν το χρώμα που έχετε διαλέξει για τους τοίχους σας είναι σκούρο, τότε δεν έχετε παρά να ανοίξετε το αρχικό χρώμα του κατά 2 τόνους για να καταφέρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βάψτε το ταβάνι το ίδιο χρώμα με το πάτωμά σας για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση συνέχειας και ύψους στο χώρο σας.

Βάψτε το ταβάνι στο ίδιο χρώμα με το πάτωμά σας για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση συνέχειας και ύψους στο χώρο σας.

Δείτε τη συνέχεια εδώ

Πηγή: athensmagazine.gr


Share.

Leave A Reply