Φοβερά ψυχολογικά τρικ που θα σου φανούν πολύτιμα!

0

*Αντί να ρωτήσεις τον συνομιλητή σου “Έχεις απορίες;”, καλό θα ήταν να ρωτήσεις “Τι απορίες έχεις;” και αυτόματα θα τον κάνεις να νιώσει πιο άνετα—αυξάνοντας τις πιθανότητες όντως να σε ρωτήσει, και αυξάνοντας την κατανόηση μεταξύ σας.

*Η ευγένεια και το να κρατάμε τα νεύρα μας, ακόμα και με τους πιο αγενείς ανθρώπους, έχει αποδειχτεί πολλές φορές ότι θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα στην κουβέντα, κάνοντας τον συνομιλητή μας να ηρεμήσει. Χωρίς να χρειαστεί να πούμε την καταραμένη ατάκα “Ηρέμησε, σε παρακαλώ”.

*Αν είσαι στο γραφείο και κάποιος συνάδελφος έρθει για κουβέντα, αλλά δεν λέει να φύγει με τίποτα, το να έχεις ένα άδειο μπουκάλι νερό που χρειάζεται γέμισμα, είναι ο πιο ευγενικός τρόπος να του δείξεις ότι, εχμμ, έχεις και δουλειές. Αλλάζεις αμέσως την δυναμική της συζήτησης και μπορείς να ελέγξεις την κατάσταση πιο εύκολα.

*Αν φοβάσαι ότι κάποιος σου λέει ψέματα, καν’ τον να γελάσει. Οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να πουν ψέματα όταν γελάνε—σύμφωνα με επαγγελματίες παίκτες πόκερ, που σίγουρα ξέρουν να διαβάζουν το… πρόσωπο μιας μπλόφας.

*Αν θες να γίνεις πιο εύκολα συμπαθής, ζήτα από τους ανθρώπους να σου κάνουν πολύ μικρές χάρες. Για παράδειγμα, να κρατήσουν το στυλό σου για λίγο, όσο κάνεις μια άλλη δουλειά. Αυτό κάνει τον εγκέφαλό τους να πιστεύει αυτόματα ότι σε συμπαθεί—για ποιον άλλο λόγο να σε βοηθήσει, άλλωστε;

*Αν θες στ’ αλήθεια κάτι, τότε πριν το ζητήσεις, ζήτα κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να σου προσφερθεί. Έπειτα, αυτό που στην πραγματικότητα θες, θα μοιάζει πιο ασήμαντο….

Διαβάστε περισσότερα εδώ: in2life.gr


Share.

Leave A Reply