«Ταρίφα» από 400 έως 2.500 ευρώ για ένα δίπλωμα οδήγησης!

0

Περισσότερα από 157 άτομα κατά την περίοδο από το 2015 μέχρι τον Μάιο του 2018 έλαβαν, κατόπιν «αμοιβής» σε υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών Κέρκυρας, Καρδίτσας, Λαμίας, Τρικάλων και Κορίνθου- Λακωνίας, παράνομα άδειες οδήγησης.

Σε πολλές των περιπτώσεων δε, οι υποψήφιοι οδηγοί δεν έδιναν το παρών αφού μέσα από τη συμφωνία που είχαν πραγματοποιήσει με τα κυκλώματα είχαν τη δυνατότητα εν λευκώ να «περνάνε» στην επόμενη φάση, δηλ. αυτή της πρακτικής άσκησης.

Η… ταρίφα κυμαινόταν από 400 έως 2.500 ευρώ έκαστος, ανάλογα με την κατηγορία του διπλώματος. Σημειώνεται ότι αντίστοιχη περίπτωση σημειώθηκε στην Περιφέρεια Αττικής, με 56 παραποιημένα στοιχεία αδειών οδήγησης.

Αναμένεται, σύμφωνα με τα όσα είπαν στον Ελεύθερο Τύπο, υψηλόβαθμες πηγές του υπουργείου Μεταφορών, ότι όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, θα ανακληθούν οι συγκεκριμένες άδειες.

Έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Τμήματος Έρευνας και Δίωξης, για χρηματισμό 16 υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Κέρκυρας, άνοιξε η υπόθεση σχετικά με πρακτικές και θεωρητικές εξετάσεις υποψήφιων οδηγών όλων των κατηγοριών, τις εξετάσεις για απόκτηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας, τις επεκτάσεις αδειών οδήγησης, τις άδειες κυκλοφορίας για λεωφορεία και βαρέα οχήματα.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ:  newsauto.gr


Share.

Leave A Reply