Πώς να περνάς καλά και να γίνεται η δουλειά

0

Κάνε την αρχή και θέσε τις βάσεις

Εάν θέλεις ένα διασκεδαστικό εργασιακό περιβάλλον, θα πρέπει να κάνεις εσύ την αρχή ώστε να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Οι περισσότεροι άνθρωποι κρύβουν μια αστεία πλευρά, αλλά επειδή φοβούνται τι μπορεί να σκεφτούν οι άλλοι, συμμορφώνονται με μια προσωπικότητα που είναι ασφαλής και συντηρητική. Φυσικά και θέλεις να είσαι και να φαίνεσαι καλός επαγγελματίας, αλλά μπορείς να δείχνεις και την πιο χαλαρή πλευρά σου. Εάν η ενέργεια στο γραφείο είναι αποπνικτική, τότε η παραγωγικότητα κάνει βουτιά στο κενό. Κάνε την αρχή για ένα πιο διασκεδαστικό περιβάλλον και όταν «λυθούν» οι περισσότεροι συνάδελφοί σου, θα δεις πόσο πιο ευχάριστο θα γίνει το κλίμα στο γραφείο.

Όρισε προκλήσεις

Η μονοτονία δεν κάνει καλό σε κανέναν. Αν ακολουθείς καθημερινά ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το πιθανότερο είναι ότι θα βαρεθείς σύντομα. Όρισε κάποιες προκλήσεις στον εαυτό σου αλλά και στην ομάδα, πρόσθεσε κάποια tasks ή άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύεις κάποιο πρότζεκτ. Αντί να ολοκληρώσεις μία δουλειά με τον συμβατικό τρόπο, προσπάθησε να γίνεις πιο γρήγορη, δημιουργική ή και τελείως εναλλακτική. Ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να σε οδηγήσει όλο αυτό.

Προγραμμάτισε ελεύθερο χρόνο με τους συναδέλφους σου

Αυτό μπορεί να σημαίνει να φάτε το μεσημεριανό σας γεύμα μαζί, να κάνετε διάλειμμα στην κοντινή καφετέρια ή να αναζητήσετε ένα μαγαζί για διαφορετικά σνακ. Δημιουργήστε ένα τελετουργικό γύρω από το γραφείο που δεν έχει καμία σχέση με τη δουλειά, ώστε να χαλαρώσει ο εγκέφαλός σας και να γίνετε πιο παραγωγικοί. Καθώς εσύ και οι συνεργάτες σου ισορροπείτε τον ελεύθερο χρόνο με την εργασία, θα παρατηρήσεις ότι θα ανυπομονείς να βρεθείς στη δουλειά για τις καθιερωμένες σας δραστηριότητες.

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: govastileto.gr


Share.

Leave A Reply