Πού θα βρω καινούριους φίλους;

0

Ένας ευρύτατα διαδεδομένος μύθος λέει πως από μια ηλικία και μετά αρχίζει και γίνεται δύσκολο το να κάνεις φίλους. Και όποιος τον πιστεύει, είναι είτε ευτυχισμένος είτε εγκλωβισμένος στις φιλίες των παιδικών του χρόνων. Η αλήθεια είναι πως μεγαλώνοντας αλλάζουμε, και μόνο αν είσαι πολύ τυχερός οι φίλοι που είχες πριν από δέκα-είκοσι-τριάντα χρόνια θα αλλάξουν σε κάτι που να μοιάζει σε αυτό που άλλαξες εσύ. Αλλιώς, είτε θα πείσεις τον εαυτό σου ότι πιστεύεις πως «ε μωρέ, μεγαλώσαμε, τρέχει ο καθένας με τα δικά του, δεν προλαβαίνει πια κανείς να βλέπει συχνά τους φίλους του» (η πικρή αλήθεια είναι πως τους βαριέσαι, αλλιώς αν ήθελες θα έβρισκες χρόνο) είτε θα αναζητήσεις καινούριους. Πού, όμως;

Σε χόμπι και δραστηριότητες

Τι κάνεις στον ελεύθερό σου χρόνο; Όχι, το «σκρολάρω στο Facebook και στήνω καυγάδες με αγνώστους» δεν είναι αποδεκτή απάντηση. Αν το μοναδικό περιβάλλον στο οποίο κοινωνικοποιείσαι είναι η δουλειά σου (ή χειρότερα, ούτε καν αυτή) μάλλον έφτασε η ώρα να αναζητήσεις καινούρια χόμπι. Μην τρομάζεις, δεν θα σου πούμε να γίνεις συλλέκτης πεταλούδων στα γεράματα. Υπάρχουν ένα σωρό δημιουργικά πράγματα που μπορείς να μάθεις, από φωτογραφία μέχρι ιστιοπλοΐα, πολλές φορές μάλιστα δωρεάν –στο ΚΠΙΣΝ, για παράδειγμα.

Αν, πάλι, το «να μάθεις» σου γεννά εφιαλτικούς συνειρμούς από τα μαθητικά σου χρόνια, μπορείς να… πάρεις τα βουνά, με μια από τις ομάδες πεζοπορίας που δραστηριοποιούνται σχεδόν σε κάθε πόλη και εξοχή της Ελλάδας, κι έχουν για μέλη τους σχεδόν πάντα πολύ ενδιαφέροντες, ταξιδιάρηδες ανθρώπους –τους καινούριους σου φίλους δηλαδή. Σχεδόν όλες οι πεζοπορίες/ εξορμήσεις τους στη φύση γίνονται τα Σαββατοκύριακα, για να σου καταρρίψουμε και την τελευταία δικαιολογία, «μα δουλεύω, δεν έχω χρόνο».

Στο Meetup

Επιτέλους, ένα κοινωνικό δίκτυο που φτιάχτηκε για να φέρει τα μέλη του όχι εικονικά κοντά, αλλά πραγματικά κοντά –in real life κοντά, για να το θέσουμε με όρους ιντερνετικούς. Στο Meetup φτιάχνεις ένα δωρεάν προφίλ, διαλέγεις την πόλη που μένεις και τα ενδιαφέροντά σου, και βρίσκεις ομάδες ανθρώπων που συναντιούνται κάπου κοντά σου, για να γνωριστούν, να μιλήσουν για τη δουλειά τους, να κάνουν γιόγκα, να δουν ταινίες και μετά να τις συζητήσουν, να κάνουν practice τις ξένες γλώσσες που μαθαίνουν… και η λίστα δεν έχει τέλος, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα που λέγαμε προηγουμένως. Κάποιοι συναντιούνται απλώς και για να κάνουν παρέα, χωρίς συγκεκριμένο «αντικείμενο».

Οι συναντήσεις (τουλάχιστον στην Αθήνα, με βάση τη δική μας εμπειρία) είναι πάντα κεφάτες, χαλαρές και πολυπληθείς, κι είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να κοινωνικοποιηθείς και να γνωρίσεις ενδιαφέροντες ανθρώπους. Αν θέλεις να φτιάξεις το δικό σου γκρουπ, και να διοργανώνεις εσύ συναντήσεις τις μέρες και ώρες που σε βολεύει, έχεις ένα μηνιαίο κόστος της τάξης των 7€ τον μήνα. Για να έχεις σκέτο προφίλ και να πηγαίνεις στις συναντήσεις των άλλων, δεν υπάρχει κανένα απολύτως κόστος…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: in2life.gr


Share.

Leave A Reply