Τι να προσέξετε στο μενού της 25ης Μαρτίου!

0

Η κρίσιμη μέρα για πολλά εστιατόρια έφτασε. Κάθε χρόνο η 25η Μαρτίου έχει την τιμητική της, καθώς μετά την παρέλαση ο «μπακαλιάρος σκορδαλιά» περιμένει σε πολλά εστιατόρια.

Οι προετοιμασίες έχουν γίνει και όπως είναι αναμενόμενο πολλά εστιατόρια θα γεμίσουν αύριο Σάββατο.

Σε κάθε περίπτωση το μενού της 25ης Μαρτίου χρειάζεται προσοχή. Είναι μια καλή ευκαιρία να δείξετε τι μπορείτε να προσφέρετε, να δώσετε απλές ή ψαγμένες γεύσεις και να κερδίσετε πελάτες που θα γίνουν μόνιμοι.

Οι συμβουλές 

Τα περισσότερα εστιατόρια για την 25η Μαρτίου ετοιμάζουν ειδικά μενού που προτείνουν στους πελάτες τους. Τα κέρδη από μία τέτοια κίνηση είναι σημαντικά. Υπάρχει ευκολότερη διαχείριση των πρώτων υλών, η κουζίνα κινείται πιο γρήγορα και αποδοτικά και όλοι είναι ευχαριστημένοι.

Σε κάθε περίπτωση όταν ετοιμάσετε το μενού προχωρήστε στις παρακάτω κινήσεις:

  1. Φροντίστε όλα τα προϊόντα να είναι φρέσκα και φρεσκομαγειρεμένα. Όπως αναφέρθηκε ήδη αυτό που προσδοκά ο επιχειρηματίας είναι να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και έχει πολλές πιθανότητες να το καταφέρει. Ωστόσο αν φύγουν ευχαριστημένοι οι πελάτες, τότε θα κερδίσει και νέες επισκέψεις.
  1. Φροντίστε το προσωπικό της σάλας να προτείνει σωστά το μενού.
  1. Το μενού που θα βάλετε πάνω στο τραπέζι, μπροστά από κάθε πελάτη, να είναι καθαρογραμμένο και προσεγμένο. Οι διορθώσεις στο χέρι και οι σβησμένες τιμές δείχνουν αδιαφορία.
  1. Γεύσεις, ιδιαίτερα υλικά και ντόπια προϊόντα είναι πηγή έμπνευσης σύμφωνα με τον Brian Murphy και το vitamix.com.
  1. Οι επιτυχημένοι μαγαζάτορες και σεφ, αν και αντλούν έμπνευση από τα παιδικά τους χρόνια και τις γεύσεις από τα οικογενειακά τραπέζια, δεν επιμένουν στο να σερβίρουν μόνο με την οικογενειακή συνταγή. Ωστόσο η 25η Μαρτίου προσφέρεται και για οικογενειακές συνταγές.

Πηγή: supply.grShare.

Leave A Reply