Η φάρσα που έστησε η Κομισιόν με το «πρόστιμο» στην Ελλάδα για την αλλαγή ώρας!

0

Δεν ήταν λίγα τα σημερινά δημοσιεύματα με τίτλο «Πρόστιμο στην Ελλάδα από την Κομισιόν για την αλλαγή της ώρας», που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής. Τα δημοσιεύματα επικαλούνταν πηγές της Κομισιόν, σύμφωνα με τις οποίες για κάθε ώρα που περνάει από τις 3πμ της Κυριακής 31/3, η Ελλάδα παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία και, ως εκ τούτου, επιβαρύνεται με πρόστιμο… 17.650 ευρώ την ώρα.

Μια «είδηση» που αναπαράχθηκε ευρέως στο ελληνικό ίντερνετ. Αυτό όμως που προκάλεσε προβληματισμό είναι ότι η διαδικασία για την κατάργηση της αλλαγής της ώρας μπορεί να προχωρά, δεν έχει ολοκληρωθεί όμως ακόμη. Κάτι που επιβεβαίωσε με ένα μήνυμα στο Twitter και η Κομισιόν: «Κανένα πρόστιμο Κομισιόν στην Ελλάδα για την αλλαγή της ώρας … ακόμη κι αν χάσαμε τον ύπνο μας …!».

«Βάλε ❌ στη χειραγώγηση της δημοκρατίας μας» λέει ακόμη στο μήνυμά της η Κομισιόν.

Η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα οργάνωσε σήμερα, 1η Απριλίου, τη δράση «Κόψε τα μούσια – δες το καθαρό πρόσωπο της αλήθειας» για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες απέναντι στο φαινόμενο των fake news και της παραπληροφόρησης, τόσο σε μέσα ενημέρωσης όσο και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η αντιπροσωπεία, σε συνεργασία με εκπροσώπους του ελληνικού τύπου, «διέρρευσε» σε μέσα μαζικής ενημέρωσης την «είδηση» ότι επιβάλλεται πρόστιμο στην Ελλάδα για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας σχετικά με την αλλαγή της ώρας, σύμφωνα με την οποία η αλλαγή της ώρας έχει καταργηθεί από φέτος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.grShare.

Leave A Reply