Τα δώδεκα ελληνικά ιδιωτικά νησιά που… ζητούν αγοραστές!

0

Με περισσότερα από 1.000 νησιά στην επικράτεια της η Ελλάδα αποτελεί μια από τις βασικές αγορές σε μια πολύ ειδική κατηγορία της κτηματαγοράς: τις αγοραπωλησίες ιδιωτικών νησιών. Μάλιστα αυτή την περίοδο δώδεκα μικρά ελληνικά νησιά είναι διαθέσιμα προς πώληση.

Οι τιμές συνήθως γίνονται γνωστές στους ενδιαφερόμενους μέσω προσωπικής αλληλογραφίας, αλλά υπάρχουν και αναρτημένες τιμές για μερικά ελληνικά νησιά που εκτείνονται από 500 μέχρι 2.000 στρέμματα, με την τιμή τους να ξεκινά από τα 4 εκατ. και να φτάνει μέχρι και τα 45 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για πολύ ειδική αγορά καθώς οι πολύ υψηλές τιμές, και το κόστος διατήρησης περιορίζουν σε πολύ μικρό αριθμό τους δυνητικούς αγοραστές και δεν ειναι τυχαίο ότι πολλά από τα προς πώλησης ελληνικά ιδιωτικά νησιά έχουν «βαλτώσει» στις ιστοσελίδες πωλήσεων, ακόμα και αν οι τιμές τους έχουν μειωθεί κατά 50%.

Ενδεικτικά, τα ιδιωτικά νησιά που πωλούνται στη χώρα μας είναι ο γνωστός Πάτροκλος στο Σούνιο, ο Βούβαλος στον Αμβρακικό, ο Άγιος Ιωάννης, ο Άγιος Θωμάς και το Τραγονήσι στο Σαρωνικό, το Σπαλαθρονήσι στη Σιθωνία, σύμπλεγμα νησιών στην περιοχή της Κύθνου και η Στρογγυλή στην Πάτμο.

Εκτός όμως από πώληση, πολλοί ιδιοκτήτες νησιών δεν λένε όχι στην ενοικίαση της έκτασης τους καθώς υπάρχουν πολλοί που θέλουν να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους, ή ακόμα και το ταξίδι του μέλιτος σε ένα μέρος που θα εξασφαλίζει την πλήρη ιδιωτικότητα. Παγκοσμίως, 236 νησιά προσφέρονται για ενοικίαση, με μόλις 15 να βρίσκονται στην Ευρώπη, όπου η πλειοψηφία τους βρίσκεται κοντά στις Δαλματικές ακτές της Κροατίας. Στην Ελλάδα αντιθέτως, υπάρχουν μόνο δυο νησιά που θα μπορούσε κάποιος να ενοικιάσει για πιο… απομονωμένες καταστάσεις.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: economistas.grShare.

Leave A Reply