Σε αυτήν νιώθει κάποιος τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πληρότητα!

0

Κάθε στάδιο της ζωής έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες και κάθε άνθρωπος το βιώνει διαφορετικά.

Οι περισσότεροι ωστόσο αναπολούν τα χρόνια που ήταν νέοι και είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους να κάνουν όνειρα και πράγματα.

Υπάρχουν στιγμές που μας κάνουν να αναπολούμε το όμορφο παρελθόν,τότε που τα πράγματα ήταν πιο εύκολα και ανέμελα.

Οσο μεγαλώνουμε υπάρχουν πιθανότητες να πιστέψουμε πως τα καλύτερα πέρασαν. Κάνουμε όμως λάθος!

Αν σε ένα πράγμα συμφωνούν όλες οι έρευνες που μελετούν σε ποια ηλικία οι άνθρωποι δηλώνουν και νιώθουν πιο ευτυχισμένοι είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι τα 20 και τα 30.

Αν και οι περισσότεροι έχουν την εντύπωση πως η δεκαετία των 30 θα μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο της πιο ευτυχισμένης ηλικίας στη ζωή ενός ανθρώπου, οι έρευνες τονίζουν πως είναι μια δεκαετία δύσκολη, επιφορτισμένη με ευθύνες καριέρας και οικογένειας.

Τα νέα στοιχεία μιας μελέτης που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία δείχνουν πως η ζωή ξεκινά στα 60. Τότε αισθάνονται οι άνθρωποι πιο ευτυχισμένοι. 

Shutterstock
Shutterstock

Στα 60 οι άνθρωποι δηλώνουν χαρούμενοι με τις ζωές τους, πιο άνετοι με τους εαυτούς τους και τις οικογένειες τους, σε αντίθεση με τα πιο αγχώδη νεανικά τους χρόνια.

Η έρευνα έδειξε ότι εκεί γύρω στα 60, τα επίπεδα ευτυχίας παρουσιάζουν μια σταθερή άνοδο. Τότε, σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι αποδέχονται τα όσα κατάφεραν να κάνουν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr


Share.

Leave A Reply