Πώς η κρίση αύξησε τα εμφράγματα σε νέες γυναίκες!

0

Άκρως ανησυχητικά χαρακτηρίζει τα ευρήματα μελετών που έγιναν στο Γενικό Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» σε δείγμα 12.078 ατόμων, για την επίπτωση του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου και της κολπικής μαρμαρυγής, κυρίως τα χρόνια της κρίσης, ο καρδιολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Αλέξης Σαμέντζας.

Κι αυτό γιατί όπως αναφέρει στο Πρακτορείο FM και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» τα εμφράγματα αυξήθηκαν στις δύο πενταετίες της κρίσης (1-1-2008 έως και 31-12-2017) σε ηλικίες κάτω των 45 και σε άτομα χωρίς κανένα παράγοντα κινδύνου. Κάτι που οφείλεται όπως τονίζει στην συνολική αύξηση των ανασφάλιστων, οι οποίοι έχασαν τη δουλειά τους.

Όσον αφορά την κολπική μαρμαρυγή παρατηρήθηκε υπερδιπλασιασμός των ανασφάλιστων ασθενών, καθώς και σημαντική αύξηση συμβαμάτων σε ηλικίες κάτω των 60 χρόνων. Ωστόσο στα τελευταία χρόνια της κρίσης οι εισαγωγές με ΚΜ στην καρδιολογική κλινική του «ΕΛΠΙΣ» φάνηκε ότι σταθεροποιήθηκαν, γιατί όπως χαρακτηριστικά λέει ίσως ο κόσμος άρχισε να προσαρμόζεται στο ψυχοσυναισθηματικό στρες. «Οι μελέτες αυτές τις οποίες γνωστοποιούμε για πρώτη φορά ολοκληρωμένες στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι προς ανακοίνωση σε διεθνή συνέδρια και προς δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό».

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr


Share.

Leave A Reply