Άνθρωποι που τα παράτησαν όλα και ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο! (photos)

0

Πόσοι από εμάς δεν έχουμε σκεφτεί έστω και μία φορά στη ζωή μας να παραιτηθούμε από τη δουλειά μας, να γεμίσουμε μια βαλίτσα με τα απολύτως απαραίτητα και όπου μας βγάλει ο δρόμος… Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, όμως, οι ενδοιασμοί και οι αντικειμενικοί περιορισμοί υπερισχύουν και η όλη ιδέα παραμένει ένα απραγματοποίητο όνειρο.

Άλλωστε υπάρχουν υποχρεώσεις που πρέπει κανείς να αφήσει πίσω, μια τέτοια συναρπαστική περιπέτεια απαιτεί ένα κεφάλαιο που οι περισσότεροι δεν διαθέτουμε, η σχετική ασφάλεια σε αυτή την περίπτωση δίνει τη θέση της στο άγνωστο και το απρόβλεπτο.

Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που πήραν την τολμηρή απόφαση να αλλάξουν ριζικά την καθημερινότητά τους και να κάνουν το πιο τρελό τους όνειρο πραγματικότητα. Ζευγάρια που λατρεύουν την περιπέτεια και αποφάσισαν να τη ζήσουν μαζί, μοναχικοί ταξιδιώτες που έβαλαν ως στόχο να σπάσουν ένα ρεκόρ και γονείς που πιστεύουν στην εκπαίδευση των παιδιών τους μέσω από την εμπειρία που αποκομίζουν βλέποντας τον κόσμο σε όλη του τη διαφορετικότητα.

Οι άνθρωποι αυτοί μιλούν για τις εμπειρίες τους και δίνουν τις δικές τους συμβουλές, ελπίζοντας να εμπνεύσουν όλους εκείνους που το σκέφτονται αλλά δεν το τολμούν…

Μετά τον γάμο… ο κόσμος

t1

Οι Ντιν και Τζούλι Κούσεϊ είναι ένα ζευγάρι αμερικανών που αποφάσισε αμέσως μετά τους όρκους αιώνιας αγάπης που έδωσε να ξεκινήσει τη μεγάλη περιπέτειά του. Και οι δύο άφησαν τις δουλειές τους και ταξίδεψαν σε 20 χώρες πριν γιορτάσουν την πρώτη επέτειο του γάμου τους. Στόχος τους «να τρώνε και να πίνουν σε όλο τον κόσμο, κάνοντας παράλληλα και άλλα διασκεδαστικά πράγματα», όπως λένε στο blog τους «Two Fat Americans».

«Θέλαμε ένα όνομα που θα ήταν αστείο και παράλληλα αντιπροσωπευτικό του ποιοι είμαστε», δήλωσαν στο Travel + Leisure μέσω μέιλ από την Ινδονησία. Το ζευγάρι μάζεψε χρήματα, κόβοντας αρκετά έξοδα πριν φύγει από το σπίτι του – «τέλος τα Starbucks και το φαγητό έξω»- και μαζεύοντας τις ημέρες τις άδειάς του από τη δουλειά. «Είμαστε οι τυπικοί Αμερικανοί που είχαν μαζέψει πολλές πολλές εβδομάδες διακοπών και ευτυχώς ήμασταν τυχεροί και τις πληρωθήκαμε».

Αλλά και τώρα καταφέρνουν να κάνουν καλή διαχείριση των χρημάτων τους, μέσω προγραμμάτων επιβράβευσης πιστών πελατών (Loyalty Programs) και σοφής επιλογής των πτήσεων. Παράλληλα, σκέφτηκαν ότι «αφού θα μέναμε σε ξενοδοχεία, θα χρησιμοποιούσαμε το Hotels.com διότι σου δίνει μια νύχτα δωρεάν έπειτα από 10 νύχτες διαμονής». Έχουν πάρει επίσης πίσω περίπου 500 δολάρια, ψωνίζοντας για απαραίτητα πράγματα και από τις πληρωμές για τα ξενοδοχεία, μέσω του Ebates. Κερδίζουν 3 με 6% από αυτές τις συναλλαγές, ενώ εκμεταλλεύονται και ειδικές προσφορές.

Σχεδόν 200 χώρες σε 18 μήμες

Στα 27 της χρόνια, η Κάσι ντε Πεκόλ επισκέφτηκε σχεδόν 200 χώρες σε διάστημα 18 μηνών και 10 ημερών. Το πλάνο προέβλεπε πολύ σχεδιασμό και ακόμη μεγαλύτερη οικονομία. «Ουσιαστικά έπρεπε να εγκαταλείψω την κοινωνική μου ζωή, δεν έβγαινα έξω», λέει η ίδια. Πριν ξεκινήσει για τη μεγάλη περιπέτεια, πέρασε αρκετό χρόνο, κάνοντας μέιμπι σίτινγκ και κατάφερε να συγκεντρώσει 10.000 δολάρια.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.gr


Share.

Leave A Reply