Γιατί τα έτοιμα γεύματα μας παχαίνουν!

0

Επηρεάζουν τις ορμόνες που ρυθμίζουν την πείνα – Ανοίγουν την όρεξη και την… περιφέρεια

Προσέξτε τι βάζετε στο στόμα σας! Τα υπερβολικά επεξεργασμένα τρόφιμα, κυρίως τα έτοιμα γεύματα, μας ανοίγουν την όρεξη καταναλώνοντας έως και πεντακόσιες θερμίδες επιπλέον την ημέρα, προειδοποιούν Αμερικανοί ερευνητές.

Οι επιστήμονες του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας κρούουν τον κώδωνα επισημαίνοντας ότι, τα υπερβολικά επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να επηρεάσουν τις ορμόνες που σχετίζονται με την όρεξη με αποτέλεσμα να μην έχουμε το αίσθημα του κορεσμού και να συνεχίσουμε να τρώμε χωρίς σταματημό.

«Υπάρχουν διάφορες επιστημονικές προσεγγίσεις σχετικά με το το τι είναι το υπερβολικά επεξεργασμένο φαγητό, αλλά ο συντάκτης της μελέτης, καθηγητής Κέβιν Χάλ έσπευσε να δηλώσει ότι είναι κάτι σαν «πορνογραφία»: είναι δύσκολο να το καθορίσεις, αλλά το ξέρεις όταν βλέπεις τι είναι».

Όπως αναφέρει το BBC, δύο από τα προειδοποιητικά σημάδια που θα πρέπει να προβληματίζουν τον καταναλωτή τα έτοιμα γεύματα είναι όταν στο πακέτο αναγράφονται πάνω από πέντε συστατικά κι όταν η γιαγιά σας δεν θα τα αναγνώριζε ως… φαγητό.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: protothema.gr

Share.

Leave A Reply