Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο!

0

Πέρα από τα χάπια, τις ενέσεις και τις κρέμες, υπάρχει και μια άλλη θεραπεία, πολύ αποτελεσματική, και λέγεται Γέλιο!

 Οι επιστήμονες δέχονται ότι η καλή ψυχολογία μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα σε περιπτώσεις ασθένειας και να λειτουργήσει θεραπευτικά, σε συνδυασμό με τη σωστή αγωγή. Μάθε σε τι μας βοηθά και είναι σίγουρο ότι από δω και στο εξής θα γελάς περισσότερο-για το καλό σου!

Σου παρουσιάζει μια νέα οπτική. Όταν έχεις πρόβλημα και πονάς κάπου, εστιάζεις όλο σου το ενδιαφέρον εκεί και δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα άλλο. Το γέλιο οδηγεί το μυαλό σου σε μια εντελώς διαφορετική λογική και παρά το ότι διαρκεί λίγο, σε αφήνει με την αίσθηση ότι υπάρχει κάτι θετικό, μια νέα αρχή.
Σε γεμίζει ενδορφίνες. Έχεις συναντηθεί ποτέ με κάποιον φίλο σου που μόλις γύριζε από το τρέξιμο και φαινόταν τόσο χαρούμενος λες και είχε πάρει ναρκωτικά; Ακριβώς! Όχι, ο φίλος σου δεν κάνει χρήση, η άσκηση όμως απελευθερώνει φυσικά την ενδορφίνη, που σε κάνει να νιώθεις χαρά, γεγονός το οποίο προκαλείται και από το γέλιο.
Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Γελώντας παράγονται στον οργανισμό σου αντισώματα που σε προστατεύουν και καταπολεμούν τις μολύνσεις.
Μειώνει τον πόνο. Σύμφωνα με την Κλινική Mayo το γέλιο μπορεί να ηρεμήσει τον πόνο γιατί ωθεί τον οργανισμό να παράξει τα δικά του, φυσικά και δωρεάν, παυσίπονα.

Πηγή: faysbook.gr


Share.

Leave A Reply