Οι Πανελλήνιες πλησιάζουν και το άγχος των μαθητών… χτυπά κόκκινο, αφού θα κλιθούν να υπερασπιστούν τους κόπους μια ολόκληρης χρονιάς.
Ενα από τα βασικότερα ζητήματα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, που απασχολεί ιδιαίτερα τους γονείς, είναι η διατροφή που θα πρέπει να ακολουθεί το παιδί. Με την αφορμή αυτή λοιπόν, ο διαιτολόγος – διατροφολόγος Αναστάσιος Παπαλαζάρου μιλά στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ και προτείνει ένα μοντέλο μεσογειακού τύπου διατροφής, γιατί όπως λέει είναι αυτό που όπως έχουν δείξει πολυάριθμες μελέτες, βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού.Οι διατροφικές αλλαγές αυτό το διάστημα μπορεί να στρεσάρουν το παιδί
Tώρα δεν είναι η καλύτερη περίοδος για να αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες του παιδιού μας. Αν συνηθίζει να τρώει πίτσες, σουβλάκια, παγωτά, αυτό δεν είναι το κατάλληλο διάστημα για να ξεκινήσει να τρώει σαλάτες, όσπρια, χυμούς και φρούτα, γιατί αυτό θα το φορτώσει με ένα επιπρόσθετο στρες, αναφέρει ο κ. Παπαλαζάρου. «Το παράδειγμα που μου αρέσει να χρησιμοποιώ είναι με τους μαραθωνοδρόμους. Κανένας μαραθωνοδρόμος δεν θα δοκιμάσει να τρέξει τη μέρα του αγώνα με ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια. Έτσι και στο παιδί προσπαθούμε να κάνουμε μικρές παρεμβάσεις στο διαιτολόγιο του. Αν τρώει πχ junk food, θα μειώσουμε τη συχνότητα, και σταδιακά θα προσθέσουμε πιο υγιεινές τροφές, χωρίς να επιφέρουμε μεγάλες αλλαγές».
Σημαντικά τα σταθερά γεύματα στις Πανελλήνιες
Την περίοδο της προετοιμασίας, καλό είναι το παιδί να κρατάει ένα σταθερό αριθμό γευμάτων, προκειμένου να κρατήσει σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα του, καθώς είναι το βασικό καύσιμο του εγκεφάλου τους. «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει να τρώει πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, ακόμη κι αν δεν έχει πολύ όρεξη να φάει, ας κάθεται στο τραπέζι, και ας τρώει μικρή ποσότητα. Επιπλέον να μην παραλείπει τα ενδιάμεσα σνακ, δεκατιανό δηλαδή και απογευματινό».
Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr