Οι εκφράσεις που οι ευφυείς άνθρωποι αποφεύγουν να χρησιμοποιούν σε μια συζήτηση!

0

Τον μέγεθος της ευφυΐας, των γνώσεων και της εμπειρίας μας στη ζωή μπορούν να το δείξουν πολύ μικρά, απλά πράγματα της καθημερινότητας.

Το ποιοι είμαστε πραγματικά φαίνεται πολύ εύκολα: αρκεί να παρακολουθήσει κάποιος -έστω για λίγο- τον τρόπο με τον οποίο μιλάμε και συμπεριφερόμαστε.

Μια συζήτηση αποτελεί, ουσιαστικά, ένα κράμα έκφρασης διαφορετικών προσωπικοτήτων που καταθέτουν τις γνώσεις τους, τον τρόπο που βλέπουν τον κόσμο και την θέση που αντιλαμβάνονται ότι έχουν σε αυτόν.

Ενα άτομο που έχει συναισθηματική νοημοσύνη, που δείχνει σεβασμόστην έκφραση του άλλου, που έχει διευρυμένες γνώσεις (και δεν προσπαθεί να τις επιδείξει σε κάθε ευκαιρία μιας και αισθάνεται σίγουρο για τον εαυτό του!), δείχνει ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο καταθέτει την άποψή του.

Οι λέξεις των ανθρώπων που εκφράζουν με έξυπνο τρόπο την σκέψη τους, έχουν βαρύτητα. Οι συζητήσεις μαζί τους έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Aκόμα κι αν δεν έχετε ιδιαίτερες γνώσεις, ή δεν έχετε προλάβει να αποκομίσετε ποικίλες εμπειρίες ζωής, ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεστε είναι αυτός που δείχνει τον (όποιο) πλούτο έχετε μέσα σας.

Συλλέξαμε από διαδικτυακά άρθρα (στους ιστότοπους curiousmindmagazine.com και Insider) τις εκφράσεις που, σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα επικοινωνίας, ένα έξυπνο άτομο δεν συνηθίζει να χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης.

Είναι αυτές που μπορεί να ακουστούν άκομψες, να φέρουν σε αμηχανία τον συνομιλητή της, ή να σας αδικήσουν…

Δείτε περισσότερα εδώ: bovary.gr


Share.

Leave A Reply