Οι 10 καλύτερες συμβουλές για να ντύνεσαι πάντα κομψά!

0

Η κομψότητα είναι τέχνη και μάλιστα μία τέχνη που δεν είναι εύκολο να κατακτήσουμε.

Όπως είπε κάποτε και η Νταϊάνα Βρίλαντ «Η μόνη, αληθινή κομψότητα βρίσκεται στο μυαλό, αν υπάρχει κομψότητα στο μυαλό, τότε τα πάντα που έχουν να κάνουν με αυτή, προέρχονται από εκεί». 

Στο καθημερινό ντύσιμο, η έννοια της κομψότητας για κάθε άνθρωπο είναι ξεχωριστή αφού ο καθένας μας έχει διαφορετικό στυλ. Είναι πολύ σημαντικό πριν αποφασίσεις να κάνεις το ντύσιμο σου πιο κομψό να έχεις εντοπίσει και καταλάβει το προσωπικό σου στυλ. Τα δύο κύρια χαρακτηριστικά της κομψότητας φαίνεται να είναι η απλότητα και η συνέπεια στο στυλ.

H απλότητα

Να θυμάσαι πως οι υπερβολές είναι ακριβώς το αντίθετο από την κομψότητα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ό,τι απλό είναι κομψό. Μεγάλη σημασία έχει ο τρόπος που υποστηρίζεις τα ρούχα που φοράς για αυτό πολύ σημαντικό είναι αυτά που φοράς να σε κάνουν να νιώθεις άνετα.

Η συνέπεια

Σε γενικές γραμμές πάντως, το κλειδί για ένα κομψό ντύσιμο είναι να επενδύσεις σε κομμάτια διαχρονικά που θα σε κολακεύουν και θα σε κάνουν να νιώθεις όμορφα. Δε χρειάζεται να έχεις μεγάλη οικονομική άνεση για να ντύνεσαι κομψά αφου η κομψότητα έχει να κάνει με την αντίληψη.

#1  Η ισορροπία είναι το παν

Οι 10 καλύτερες συμβουλές για να ντύνεσαι πάντα κομψά

Ανεξάρτητα από το στυλ σου, είναι καλό να διατηρείς μια ισορροπία στα look σου. Ισορροπία στα χρώματα, στα print, στα υφάσματα που επιλέγεις. Αν για παράδειγμα έχεις φορέσει μία φούστα με animal print, τότε επίλεξε ένα τοπ σε ουδέτερα χρώματα καθώς και παπούτσια ή τσάντα μονόχρωμα και όχι με έντονα σχέδια. Αυτό όμως δε σημαίνει πως όλα τα κομμάτια στην ντουλάπα σου πρέπει να είναι μονόχρωμα και χωρίς σχέδια. Αντίθετα είναι καλό πού και πού να πειραματίζεσαι με τα look σου και να επιλέγεις statement κομμάτια.

#2 Απόκτησε διαχρονικά κομμάτια

Οι 10 καλύτερες συμβουλές για να ντύνεσαι πάντα κομψά

Ένα άσπρο πουκάμισο, ένα τζιν που να σε κολακεύει, ένα καλοκαιρινό άσπρο φόρεμα, ένα ζευγάρι μαύρα γυαλιά ηλίου είναι κομμάτια που δεν πρέπει να λείπουν από την ντουλάπα σου. Μπορούν να συνδυαστούν με τα πάντα και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς αν θα φύγουν από την μόδα. Αν αποφασίσεις να επενδύσεις σε κάποιο κομμάτι προτίμησε κάτι το οποίο είναι διαχρονικό και θα φοράς παράλληλα με τις τάσεις. Δεν έχει νόημα να σπαταλάς πολλά χρήματα σε κομμάτια παροδικά τα οποία δε θα μπορούν να φορεθούν την επόμενη σεζόν. Για trendy κομμάτια προτίμησε μαγαζιά με πιο οικονομικές τιμές.

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: missbloom.gr


Share.

Leave A Reply