5 φορές που ζητάς τη μαμά σου, όσο χρονών κι αν είσαι!

0

Αν κάτσεις και αναλογιστείς όλες τις διαφορετικές ηλικιακές φάσεις της ζωής σου θα δεις πως υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό που δεν είναι άλλο από την ανάγκη σου για ανεξαρτησία. Θέλεις να νιώθεις πως δεν εξαρτάσαι από κανέναν τόσο σε πρακτικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Αρνείσαι να δεχτείς βοήθεια και κάνεις συνεχώς του κεφαλιού σου. Όλα αυτά όμως, μέχρι να «φας τα μούτρα». Εκεί, το πρώτο άτομο που θα τηλεφωνήσεις είναι ποιο άλλο; Μα φυσικά, η μαμά σου.

Θες επειδή ξέρεις ότι όπου και αν είναι, ό,τι και αν κάνει θα βρει λίγο χρόνο να αφιερώσει στα προβλήματα του παιδιού της; Θες διότι υποσυνείδητα έχεις συνειδητοποιήσει πως οτιδήποτε και αν σου έχει πει έχει βγει σωστή στο τέλος; Το αποτέλεσμα είναι ένα και αυτό δεν αλλάζει, όσο χρονών και αν είσαι.

Εμείς, λοιπόν, συγκεντρώσαμε αυτές τις 5 στιγμές της ζωής σου, ανεξαρτήτως ηλικίας,  που είναι σίγουρο πως θα χρειαστείς τη μαμά σου!

1. Όταν πρόκειται να πάρεις μία απόφαση ζωής

Το γεγονός ότι μεταξύ σας αναπτύσσεται μία ανιδιοτελής αγάπη, την καθιστά την καλύτερη ψυχολόγο που μπορείς να έχεις στη ζωή σου. Σε ακούει πάντοτε με προσοχή και σου δίνει την κατάλληλη συμβουλή εκεί που πρέπει και με τον τρόπο που την χρειάζεσαι. Για κάποιο περίεργο λόγο, δε, οι συμβουλές ή οι λύσεις που σου προτείνει βγαίνουν τις περισσότερες, τουλάχιστον, φορές, σωστές, κάτι που καταντάει κουραστικό και εκνευριστικό στο τέλος!

2. Όταν έχεις πληγωθεί

Όσο είσαι μικρή ακόμη, μπορεί να αντιμετωπίζεις τα πράγματα πιο συναισθηματικά και δραματικά αλλά ο πόνος που νιώθεις όταν μεγαλώνεις και χωρίζεις με τον σύντροφο σου ή τσακώνεσαι με την κολλητή σου, είναι πραγματικά δυσβάσταχτος. Εκεί, λοιπόν, έρχεται η μαμά σου και με το «Όλα θα πάνε καλά» που σου λέει και αλλάζει αμέσως η ψυχολογία σου. Βλέπεις τα πράγματα πιο αισιόδοξα και καταλαβαίνεις πως έχεις δίπλα σου ένα άτομο που πραγματικά σε νοιάζεται και σε στηρίζει.
3. Όταν χάνεις από τη ζωή κάποιον που αγαπάς

Όταν χάνεις ένα σημαντικό άτομο από τη ζωή σου, ίσως είναι μία από τις πιο επίπονες φάσεις που μπορείς να ζήσεις ως ενήλικας. Κλαις, απογοητεύεσαι και πιστεύεις πως δε θα το ξεπεράσεις ποτέ. Μία από τις καλύτερες ψυχοθεραπείες που μπορείς να κάνεις είναι να μιλήσεις με τη μητέρα σου έχοντας δίπλα ένα μπουκάλι κρασί που όπως και να’ χει απαλύνει σε μεγάλο βαθμό τον πόνο σου!

4. Όταν χρειάζεσαι να ακούσεις μόνο την αλήθεια

Υπάρχουν στιγμές που θες να ακούσεις την αλήθεια όσο και αν σε πονέσει….

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: themamagers.gr


Share.

Leave A Reply