14 σημάδια που δείχνουν ότι οι συνάδελφοί σου σε αντιπαθούν!

0

Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο να συνυπάρχεις καθημερινά -το λιγότερο 8 ώρες- με διαφορετικές προσωπικότητες.

Τους συναδέλφους σου, τούς βλέπεις περισσότερο και από όσο βλέπεις τα κοντινά, αγαπημένα σου πρόσωπα. Το τελευταίο που θέλεις είναι να υπάρχει διάχυτη τοξικότητα γύρω σου. Κι, όμως, μπορεί να συμβεί ή συμβαίνει σε πολλούς από εσάς. Δεν είναι από μόνη της δύσκολη η ζωή: οι άνθρωποι με την αρνητική συμπεριφορά τους τήν κάνουν να δείχνει πολλές φορές έτσι. Κανείς δεν θέλει να ξεκινά την μέρα του σε ένα αρνητικό περιβάλλον, με ανθρώπους που δεν τρέφουν ούτε ένα ψήγμα συμπάθειας προς το πρόσωπό του. Εσύ μπορεί να επιστρατεύεις όλη σου τη θετική ενέργεια για να είσαι ευχάριστη και να κυλήσει ωραία η εργασιακή ημέρα, αλλά υπάρχει περίπτωση αυτό να είναι κάτι που μόνο εσύ προσπαθείς.

Σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα επικοινωνίας υπάρχουν σημάδια στη συμπεριφορά των συναδέλφων σου που δείχνουν ότι η παρουσία σου είναι ενοχλητική γι’αυτούς.

Πολύ πιθανό κάποια από αυτά να είναι πάρα πολύ γνώριμα για σένα…Τα 14 σημάδια που δείχνουν ότι οι συνάδελφοί σου σε αντιπαθούν είναι τα εξής:

1) Δεν χαμογελούν ποτέ όταν σε βλέπουν: Είναι πολύ ανθρώπινο, σε μια κακή ημέρα, να μην υπάρχει ανεβασμένη διάθεση και να μην δέχεσαι τα θετικά vibes των συναδέλφων σου. Υπάρχει, όμως, περίπτωση να νιώθεις μονίμως αρνητικό κλίμα με συγκεκριμένα άτομα. Δεν είναι ότι «έτυχε» να μην σού χαμογελάσουν: είναι ότι κάθε φορά που σε βλέπουν, δεν τούς βγαίνει κάτι τέτοιο για τους λόγους τους.

2) Αποφεύγουν να σε κοιτάνε όταν μιλάτε: Αν βλέπεις να συμβαίνει κάτι τέτοιο συστηματικά τότε, υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει εκτίμηση προς το πρόσωπό σου από την άλλη πλευρά. Οταν κοιτάμε στα μάτια τον άλλον, -όχι επίμονα- τότε αυτό είναι δείγμα σεβασμού και ειλικρίνειας.

3).. ή συμβαίνει το εντελώς αντίθετο με το 2: Σε κοιτάζουν επίμονα: Ενα επίμονο βλέμμα μπορεί να είναι σημάδι επιθετικότητας, λένε οι ειδικοί σε θέματα επικοινωνίας. Φτάνει στα όρια της αγένειας. Είναι φυσικό και επόμενο να μην νιώθεις άνετα με κάτι τέτοιο.

4) Σε αποφεύγουν με κάθε τρόπο: Πχ. Περιμένεις το ασανσέρ και βλέπεις ότι ο συνάδελφός σου -ενώ συνήθως χρησιμοποιεί το ασανσέρ- με το που σε αντιλαμβάνεται πηγαίνει από τις σκάλες. Υπάρχει μεγάλη περίπτωση να μην αντέχει την συναναστροφή μαζί σου.

5) Όταν δεν ακούς ποτέ -μα ποτέ!- «Καλημέρα»: Κι όμως, η «καλημέρα», παρά το ότι είναι μια λέξη, θα έχεις διαπιστώσει ότι βγαίνει δύσκολα από το στόμα πολλών εκεί έξω. Οταν δεν την ακούς ποτέ από το στόμα κάποιων (ενώ σε άλλους τη λένε) τότε αυτό μπορεί να είναι δείγμα αντιπάθειας.

6) Διαδίδουν ανυπόστατες φήμες για σένα: Ποσό -επιεικώς- αντιεπαγγελματικό είναι κάτι τέτοιο! Κι όμως συμβαίνει. Πάρα πολύ συχνά. Οταν κάποιος σε αντιπαθεί, μπορεί να προσπαθήσει να σε διαβάλλει.

7) Είναι μονίμως «κοφτοί» στις απαντήσεις τους: Μπαίνεις στο γραφείο κεφάτη και κάνεις την λάθος ερώτηση (για κάποιους): «Τι κάνεις;». Όταν μονίμως πέρα από το «Καλά», δεν ακούς καμία άλλη λέξη της ελληνικής γλώσσας, (ή’ όταν τα email ξεκινούν κατευθείαν με παρατήρηση-οδηγία- απαίτηση χωρίς ένα έστω τυπικό «Καλημέρα» ή «Γεια σου») τότε υπάρχει περίπτωση να μην είσαι συμπαθής.

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: bovary.gr


Share.

Leave A Reply