Σκληρότερες ποινές για μολότοφ, εμπρηστές & επιθέσεις!

0

Ριζική αλλαγή των προβληματικών άρθρων του νέου Ποινικού Κώδικα έχει αποφασίσει να κάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βέβαιη θεωρείται από την νυν κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσουτάκη η επαναφορά του αδικήματος της κατοχής εκρηκτικών υλών (μολότοφ) σε κακουργηματική μορφή, όπως επίσης και η μετατροπή σε κακούργημα του αδικήματος της δωροδοκίας και δωροληψίας υπαλλήλου, το οποίο με τον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως αναφέρει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα,έχουν μπει η επανεξέταση της νομοθεσίας για πυρκαγιές και εμπρησμούς (σκοπός να αλλάξει προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης των ποινών), η επαναφορά του άρθρου που σχετίζεται με τις επιθέσεις σε βάρος συμβολαιογράφων κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών, όπως και ενδεχόμενη αλλαγή της νομοθεσίας για την πρόκληση σωματικών βλαβών σε εφοριακούς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Μετά τα πολλά και συχνά επεισόδια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας κατά τη διενέργεια ελέγχων.

Και όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση θέλει να τα υλοποιήσει άμεσα, με γνώμονα να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε παρανομίες και διαφόρων ειδών αδικήματα, ή και «εγκλήματα» όπως η τεράστια οικολογική καταστροφή με την πρόσφατη φωτιά στην Εύβοια…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr 


Share.

Leave A Reply