Γιατί νιώθεις άβολα όταν σου κάνουν κομπλιμέντα;

0

Τις περισσότερες φορές ένα καλοπροαίρετο κομπλιμέντο ενός άνδρα προς μια γυναίκα πάει στον βρόντο.

Kαι μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί κανείς να βρει και τον μπελά του αν πει μια καλή κουβέντα σε μια γυναίκα.

Θα σας δώσω ένα απλό παράδειγμα και θα καταλάβετε τι εννοώ.

«Είσαι πολύ όμορφη σήμερα.» Πιθανές αντιδράσεις που καταστρέφουν μια απλή γλυκιά παρατήρηση είναι οι εξής: «Ενώ χθες δεν ήμουν;», «τώρα με κοροϊδεύεις; Όπως να ‘ναι βγήκα έξω», «ναι σιγά, θα μου πεις τι θέλεις να φάμε;». Τρεις διαφορετικές περιπτώσεις που το κομπλιμέντο του συνομιλητή σου, το ‘στειλες στο διάολο.

Αντί να πεις ένα απλό ευχαριστώ και να αποδεχτείς μια καλή κουβέντα, αμέσως σε έπιασε αντίδραση και κατέστρεψες το κομπλιμέντο.

Σου θυμίζει κάτι όλο αυτό;

Τι συμβαίνει, λοιπόν και είναι τόσο δύσκολο για μια γυναίκα να αποδεχθεί μία φιλοφρόνηση; Γιατί το κομπλιμέντο αντί να είναι μια όμορφη εμπειρία, πολλές φορές δημιουργεί μία εξαιρετικά άβολη κατάσταση;

Γιατί νιώθουμε αμήχανα, όταν μας κάνουν κομπλιμέντα; Αν κι εσύ κάθε φορά που σου κάνουν μια φιλοφρόνηση, σπεύδεις με έναν τρόπο να το διαψεύσεις, υπάρχει λόγος γι’ αυτή σου τη συμπεριφορά.

Shutterstock
Shutterstock

Είναι γεγονός ότι οι γυναίκες δεν απολαμβάνουν τις φιλοφρονήσεις που δέχονται. Νιώθουν αμηχανία και θεωρούν ότι πρόκειται για κολακεία.

Είναι θέμα αυτοπεποίθησης. Δεν πιστεύουν ότι όντως πρόκειται για μια καλή κουβέντα που λέγεται με ειλικρίνεια και από καρδιάς.

Με έναν τρόπο αρνούνται τα καλά λόγια που τους απευθύνουν για μια κομψή εμφάνιση ή για τις ικανότητές τους, επειδή δεν πιστεύουν ότι πρόκειται για μια ειλικρινή φιλοφρόνηση. Είναι θέμα αυτοπεποίθησης και ανασφάλειας, όπως αποκαλύπτει έρευνα.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: bovary.gr


Share.

Leave A Reply