Ποιες τροφές μπορείς να φας ακόμη και αν έχουν αρχίσει να μουχλιάζουν;

0

Στη λογική της μείωσης της σπατάλης τροφίμων και του περιορισμού των περιττών εξόδων, ξεχωρίζουμε ποια τρόφιμα είναι ασφαλή προς κατανάλωση ακόμη και αν έχουν αρχίσει να μουχλιάζουν.

Μπορεί γενικά να αποφεύγουμε τα μουχλιασμένα φαγητά, ωστόσο κάποια από αυτά μπορούν να καταναλωθούν αν απλά αφαιρέσουμε το κομμάτι που έχει εμφανίσει μούχλα. Άλλα πάλι, καλό θα είναι να πεταχτούν για να μην θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας. Αναρωτιέστε σε ποια μουχλιασμένα φαγητά λέμε ναι και σε ποια όχι; Δείτε παρακάτω τη λίστα που δημοσίευσε ο Independent.

Τα τρόφιμα που μπορείς να φας ακόμη και αν έχουν μουχλιάσει:

Αλλαντικά
Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, είναι απολύτως φυσιολογικό τα τρόφιμα που φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου, όπως το σκληρό σαλάμι και το χοιρομέρι που έχει υποστεί ξήρανση να εμφανίσουν κάποιες φορές μούχλα στην επιφάνεια τους. Μπορείς απλά να αφαιρέσεις τη μούχλα από την επιφάνεια του αλλαντικού και να καταναλώσεις το υπόλοιπο.

Σκληρά τυριά
Όταν σκληρά τυριά, όπως η παρμεζάνα, αναπτύσσουν μούχλα στην επιφάνεια τους είναι απίθανο οι μύκητες να διεισδύσουν βαθιά κάτω από την επιφάνεια του τυριού, εξηγεί το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ. Όταν καταναλώνεις σκληρό τυρί που έχει μουχλιάσει, θα πρέπει να κόβεις και να αφαιρείς τουλάχιστον 2,5εκ. τυρί γύρω από το σημείο που έχει μουχλιάσει, φροντίζοντας το μαχαίρι που χρησιμοποιείς να μην έρχεται σε επαφή με τη μούχλα. Αφού αφαιρεθεί το μουχλιασμένο κομμάτι, τυλίγεις το υπόλοιπο τυρί με πλαστική μεμβράνη και το αποθηκεύεις κανονικά στο ψυγείο. Η ιδανική θερμοκρασία αποθήκευσης των τυριών είναι μεταξύ 1-7οC, στα χαμηλά συρτάρια του ψυγείου.

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: olivemagazine.gr


Share.

Leave A Reply