7 λόγοι που το φιλί κάνει καλό στην υγεία!

0

Είτε ήμασταν 10 είτε 20 χρονών, όλοι θυμόμαστε τα πρώτα μας φιλιά! Και ένα πρώτο φιλί με κάποιον νέο είναι πάντα – ή τουλάχιστον θα πρέπει – να είναι συναρπαστικό, με κόμπους στο στομάχι, νοητά πυροτεχνήματα, μούδιασμα των άκρων και δε συμμαζεύεται.

Αλλά καθώς οι σχέσεις προχωρούν και η “περίοδος του μήνα του μέλιτος” περνάει, είναι πολύ σύνηθες για τα ζευγάρια να φιλιούνται όλο και λιγότερο. Η διαδικασία του φιλιού ωστόσο, είτε είναι σε πλαίσιο χαμουρέματος είτε πρόκειται για πεταχτό φιλί, έχει πραγματικά πολλά οφέλη τόσο για την προσωπική σας υγεία και την υγεία της σχέσης σας!

«Το φιλί είναι μια οικεία χειρονομία και βοηθάει στην εμβάθυνση της αγάπης και της σχέσης μεταξύ δύο ανθρώπων», λέει η dating coach και ειδική στις σχετίσεις, Madeleine Mason.

«Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ορμόνες όπως η ντοπαμίνη και οξυτοκίνη απελευθερώνονται όταν φιλάμε, ειδικά φιλώντας με αισθησιακό τρόπο – βλέπε γαλλικό φιλί (μερικές έρευνες προτείνουν για τουλάχιστον 15 λεπτά τη φορά).

«Αυτές οι ορμόνες μαζί μας κάνουν να νιώθουμε καλά, καθώς μειώνουν τα επίπεδα άγχους και αυξάνουν την ικανοποίηση της σχέσης. Συλλογικά το κάνει να φιλάει ένα αρκετά υγιές πράγμα που κάνει «.

the-famous-kissing-couple-from-the-vancouver-riot-2-21075-1435317283-9_dblbig.jpg

1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Παρόλο που μπορεί να σκεφτείτε ότι η διάδοση του σάλιου μέσα από το φιλί μπορεί να είναι μη υγιεινή – μοιραζόμαστε περίπου 80 εκατομμύρια βακτήρια κατά τη διάρκεια ενός παθιασμένου 10 δευτερολέπτου φιλί – είμαστε στην πραγματικότητα πιο πιθανό να αρρωστήσουμε με τα χέρια μας από ό, τι το φιλιά. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη έχει διαπιστώσει ότι το φιλί αυξάνει την “ασυλία” μιας γυναίκας από τον κυτταρομεγαλοϊό, ο οποίος, αν είναι έγκυος, μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες.

 

2. Μειώνει το άγχος

Το φιλί μπορεί να είναι αποτελεσματικό ώστε να σας καθησυχάσει, μειώνοντας το άγχος και σας κάνει να αισθάνεστε λιγότερο άγχος επειδή μειώνει την κορτιζόλη και αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Στην πραγματικότητα, μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ακόμη ότι το φιλί έχει παρόμοια οφέλη με τον διαλογισμό, βοηθώντας μας να νιώσουμε πιο ήρεμοι.

 

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: sportygossip.com

 


Share.

Leave A Reply