8 πράγματα που σου συμβαίνουν όταν κόβεις τα αναψυκτικά

0

Όποιος και να είναι ο λόγος, ο αποκλεισμός των αναψυκτικών από την καθημερινή διατροφή σου θα βοηθήσει σημαντικά την υγεία σου. Αν και λίγες έρευνες έχουν γίνει μέχρι στιγμής σχετικά με τα αναψυκτικά, πάρε μία γεύση για το τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια, όταν θα περνάς τις ημέρες σου ήσυχη με ένα ποτήρι με παγωμένο τσάι χωρίς ζάχαρη στο χέρι:

Οι ημικρανίες εξαφανίζονται και αυξάνεται η συγκέντρωσή σου

Τώρα που έκοψες μία και καλή τα διαιτητικά αναψυκτικά, είναι πολύ πιθανό να σκέφτηκες καθαρά μετά από πολύ καιρό. Αυτό συμβαίνει διότι τα χημικά που συνθέτουν το τεχνητό γλυκαντικό ασπαρτάμη μπορεί να έχουν μεταβάλει τα χημικά του εγκεφάλου σου, τα νευρικά σήματα και το σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου, γεγονός που σου προκαλούσε πονοκεφάλους, άγχος και αϋπνίες, σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού European Journal of Clinical Nutrition.

Και μία ακόμη έρευνα του 2013 που διεξήχθη σε ζώα αποκάλυψε ότι τα ποντίκια που έπιναν αναψυκτικά διαίτης είχαν κατεστραμμένα κύτταρα και νευρικές απολήξεις στην παρεγκεφαλίδα- το τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τις κινητικές δεξιότητες.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: shape.gr


Share.

Leave A Reply