Πώς το σώμα σού φωνάζει ότι έχεις άγχος!

0

Έχουμε συνδέσει το άγχος με πολύ συγκεκριμένα συμπτώματα ωστόσο ο οργανισμός μπορεί να σε προειδοποιεί ότι πρέπει να πατήσεις pause με αρκετούς και διαφορετικούς τρόπους. Σαν τους παρακάτω:

Πόνος στον αυχένα

Η μυική τάση είναι μία από τις βασικές σωματικές εκφράσεις του άγχους και συνήθως το σφίξιμο και η ένταση εντοπίζεται στη βάση του κεφαλιού. Ένα μασάζ μπορεί να σε βοηθήσει, αλλά η διαχείριση του καθημερινού στρες είναι η μακροπρόθεσμη λύση που χρειάζεσαι.

Πονοκέφαλος

Το άγχος είναι η πιο συνηθισμένη αιτία για τους πονοκεφάλους τάσης, σύμφωνα με έρευνα από την Κλινική Mayo στις ΗΠΑ. Το άγχος μπορεί επίσης να προκαλέσει κι άλλης μορφής πονοκεφάλους όπως ημικρανίες.

Ναυτία

Μπορεί να νιώθεις έναν «κόμπο» στο στομάχι σου ή και τάση για εμετό. Σε κάθε περίπτωση το άγχος μπορεί να εκδηλωθεί με πολλά συμπτώματα του γαστρεντερικού. Η σύνδεση μεταξύ των δύο είναι πως η πέψη γίνεται πιο δύσκολη και καθυστερεί όταν το νευρικό μας σύστημα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το άγχος. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον αμερικανικό οργανισμό Anxiety and Depression Association of America, το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου συνδέεται άμεσα με το άγχος.

Έξαρση ακμής

Η αυξημένη κορτιζόλη συνδέεται επίσης με την κυστική ακμή, ερεθισμένα σπυράκια με πύον, που δεν υποχωρούν εύκολα με τη συνηθισμένη φαρμακευτική ή καλλυντική αγωγή.

Τριχόπτωση

Η τριχόπτωση σχετίζεται με το έντονο στρες για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, επισημαίνει η Αμερικανίδα ψυχολόγος και ειδικός στη διαχείριση του άγχους Julie Pike, Ph.D. «Τυπικά, αν περνάτε μια συνηθισμένη φάση άγχους δεν θα επηρεαστούν τα μαλλιά σας. Αν όμως βιώσετε ένα έντονο γεγονός, όπως το θάνατο ενός αγαπημένου ή μια μεγάλη αλλαγή στην επαγγελματική σας ζωή, τότε πραγματικά μπορεί να βλέπετε τα μαλλιά σας να πέφτουν» επισημαίνει. Αυτό συμβαίνει επειδή ο οργανισμός στρέφει όλη του την ενέργεια στη διαχείριση του στρες, με αποτέλεσμα να σταματά προσωρινά η ανάπτυξη των τριχών. Όταν επανέλθει η λειτουργία του σε φυσιολογικούς ρυθμούς, οι τρίχες που ήταν στη φάση της ανάπτυξης θα πέσουν όλες μαζί, οπότε μπορεί όταν χτενίζεσαι να βλέπεις πολλές τρίχες στη βούρτσα.

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: gr.askmen.com


Share.

Leave A Reply