Η γλώσσα που θα κατακτήσει τον κόσμο το 2050 δεν είναι η αγγλική!

0

Οι Γάλλοι είναι πολύ υπερήφανοι, ειδικά όταν πρόκειται για τη μητρική τους γλώσσα.

Αυτή η γλώσσα που τόσο αγαπήθηκε και υμνήθηκε από Παριζιάνους ποιητές μέχρι Ρώσους αριστοκράτες, πρόκειται να διεκδικήσει τον τίτλο που της αξίζει, καθώς το 2050, αναμένεται να γίνει η πιο συχνά ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο. Αυτό τουλάχιστο αναφέρει μια μελέτη  της επενδυτικής τράπεζας Natixis.

Τα γαλλικά βρίσκονται σήμερα στην έκτη θέση μεταξύ των γλωσσών που μιλούνται περισσότερο, μετά τα κινέζικα, τα αγγλικά, τα ισπανικά, τα χίντι και τα αραβικά. Ωστόσο, η γλώσσα κερδίζει πολύ γρήγορα ομιλητές και όπως αναφέρει η έκθεση, 750 εκατομμύρια άνθρωποι θα μιλούν γαλλικά το 2050, από 220 εκατομμύρια σήμερα.
Και αναρωτιόμαστε: Είναι δυνατόν; Τα Αγγλικά απολαμβάνουν την αδιαμφισβήτητη παγκόσμια δημοτικότητα και τα κινέζικα είναι η γλώσσα του μέλλοντος, με δεδομένο τον πληθυσμό της Κίνας και την αυξανόμενη οικονομική δύναμη. Ομως τα γαλλικά; Η ερωτική αυτή γλώσσα έχει έναν δημογραφικό άσο στο μανίκι: τους γαλλόφωνους πληθυσμούς που αυξάνονται ταχύτερα από ό, τι αυτοί που μιλούν την αγγλική ή τη μανδαρινική.

Εκτός από τη Γαλλία και τις πιο γνωστές πρώην αποικίες, το Μαρόκο, την Τυνησία και την Αλγερία, η γλώσσα του Μολιέρου και του Μανέ μιλιέται σε 28 άλλα κράτη – τα οποία συμβαίνει να είναι από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα του κόσμου. Στην Αφρική, η γαλλική γλώσσα είναι η επίσημη γλώσσα στα σχολεία των χωρών με ολοένα αυξανόμενα ποσοστά γονιμότητας όπως το Μάλι στο βορρά και η Γουινέα, το Τσαντ και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στην περιοχή της νοτίως της Σαχάρας.

Shutterstock

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

 

Πηγή: bovary.gr


Share.

Leave A Reply