5 έξυπνα tips για να μην ξανακάτσεις ποτέ παραπάνω στο γραφείο!

0

Κάθε μέρα το ίδιο όνειρο και ο ίδιος στόχος: Να τελειώσεις τη δουλειά στην ώρα σου, χωρίς να κάνεις καμία έκπτωση ή ν’ αφήσεις κάτι για την επόμενη (όσο είναι αυτό εφικτό). Ένας αγώνας δρόμου με τον χρόνο που ωστόσο ποτέ δεν κερδίζεται. Τι κάνεις λάθος; Ίσως και τίποτα. Υπάρχουν tips που θα βοηθήσουν; Σύμφωνα πάντως με έρευνα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ εκείνοι οι εργαζόμενοι που βάζουν πραγματικό στόχο να φεύγουν στην ώρα τους και το καταφέρνουν είναι πιο παραγωγικοί, πιο αποτελεσματικοί και αποδεδειγμένα πιο ευτυχισμένοι.

Ναι αλλά γιατί καθόμαστε παραπάνω; Αυτό μάλλον συμβαίνει γιατί όταν κάνεις μία δουλειά στην οποία μπορείς να κάτσεις παραπάνω, κακά τα ψέματα, προτιμάς να μείνεις επιπλέον ώρα κι αυτό γίνεται συνήθεια. Συν ότι κατά την πιο εσφαλμένη νοοτροπία που ισχύει στα περισσότερα επαγγελματικά περιβάλλοντα, όποιος κάνει υπερωρίες, δουλεύει παραπάνω κι άρα είναι πιο πιστός εργαζόμενος. Άσ΄τους να λένε. Βασικά απόδειξέ τους το αντίθετο, απόταξε τον ιδρυματισμό, μπορείς, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

Μην υπερεκτιμάς τις δυνάμεις σου

Όχι γιατί οι ικανότητές σου είναι λιγότερες από του συναδέλφου, αλλά γιατί δεν μπορείς ν’ αποδίδεις στο μάξιμουμ κάθε μέρα. Κάθε πρωί λοιπόν ξεκίνα σημειώνοντας σε μία λίστα όλα όσα έχεις να κάνεις και κρίνε ρεαλιστικά αν τα προλαβαίνεις όλα σήμερα. Το να ξέρεις τι σε περιμένει μέσα στη μέρα θα σε βοηθήσει πολύ. Κοινώς, οργανώσου, για να μην “καείς” και κυρίως για να μην αγχωθείς στα μισά της βάρδιας.

Κλείσε το facebook

Στους περισσότερους χώρους εργασίας η πρόσβαση στο facebook επιτρέπεται. Και να μην, υπάρχει πάντα το smartphone. Το να είσαι όμως μόνιμα online, να παρακολουθείς τα notifications, ν’ απαντάς στα μηνύματα και όλα αυτά, ίσως σ’ ευχαριστούν, αλλά παραδέξου το, σε αποσυντονίζουν. Καλύτερα να βάλεις ένα όριο. Για παράδειγμα, βάλε στόχο να μπαίνεις μία φορά κάθε τρεις ώρες και για 5 λεπτά.

 Διαβάστε περισσότερα εδώ : ladylike.gr

Share.

Leave A Reply