Πέντε πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη στέβια!

0

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι την επιλέγουν στα ροφήματά τους, όπως ο καφές, αλλά λίγοι γνωρίζουν τι ακριβώς είναι η στέβια.

Δείτε 5 πράγματα που μάλλον δεν γνωρίζατε για την στέβια:

Η στέβια είναι φυτό

Αυτό το υποκατάστατο ζάχαρης εξάγεται από το φυτό στέβια και συγκεκριμένα ένα είδος που ονομάζεται Stevia rebaudiana και το οποίο ευδοκιμεί στη Βραζιλία και την Παραγουάη, όπου έχει χρησιμοποιηθεί για εκατοντάδες χρόνια τόσο στην διατροφή ως γλυκαντικό όσο και για τη θεραπεία εγκαυμάτων και της δυσφορίας στο στομάχι. Το φυτό παίρνει τη γλυκύτητα του από τις γλυκοσίδες, ουσίες που εκχυλίζονται από τα φύλλα stevia μέσα από μια διαδικασία που αρχίζει με την τοποθέτηση του φυτού σε ζεστό νερό.

Δεν είναι όλες οι συσκευασίες στέβια “εντελώς φυσικά” εκχυλίσματα του φυτού

Μπορεί η στέβια να είναι φυτό, αλλά ορισμένες φορές η επεξεργασία στην οποία υποβάλλεται προκειμένου να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ράφι του καταστήματος και τους σπιτιού σας, κάνει το τελικό προϊόν να περιέχει πολλές επιπλέον ουσίες (πρόσθετα). Μερικά προϊόντα περιέχουν ερυθριτόλη, μια αλκοόλη ζάχαρης, και ενισχυτικά γεύσης. Επίσης, σε πολλά προϊόντα στέβια περιέχεται δεξτρόζη, μια γλυκόζη από άμυλο, η οποία συχνά εξάγεται από το καλαμπόκι, το σιτάρι ή το ρύζι.

Η στέβια είναι ΠΟΛΥ πιο γλυκιά από τη ζάχαρη

Αν και δεν περιέχει θερμίδες, το εκχύλισμα από το φυτό στέβια είναι 200 φορές πιο γλυκό από ίση ποσότητα ζάχαρης.

Η στέβια είναι δυνατό να αντικαταστήσει τη ζάχαρη και στην παρασκευή γλυκών

Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε μπισκότα, κέικ, ακόμα και σε κοκτέιλ. Αλλά επειδή είναι πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, πρέπει να την βάλετε σε μικρότερες ποσότητες. Η αναλογία στέβια σε σχέση με τη συνιστώμενη ποσότητα ζάχαρης εξαρτάται από το κάθε προϊόν στέβια, αφού σε κάθε περίπτωση η γλυκύτητα ποικίλλει. Καλό είναι επίσης να γνωρίζετε ότι η στέβια δεν καραμελώνει όπως η ζάχαρη….

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: onmed.grShare.

Leave A Reply