Τι είναι αυτό που μας κρατά σε μια δυστυχισμένη σχέση!

0

Πώς μπορεί κάποιος να μένει σε μια σχέση όντας δυστυχισμένος; Καλό ερώτημα με πολλές εναλλακτικές, βάσιμες απαντήσεις που προκύπτουν από έρευνες.

Ίσως γιατί δεν έχει βρει κάτι άλλο, καλύτερο ή γιατί αισθάνεται ότι έχει επενδύσει αρκετό χρόνο και χρήμα στη σχέση και δεν θέλει να τα διαγράψει όλα μονομιάς. Μπορεί, επίσης, να το κάνει γιατί φοβάται μην πεθάνει μόνος του.

Μια νέα απάντηση στο ερώτημα έρχεται να δώσει μια μελέτη που δημοσίευσε η καθηγήτρια ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Γιούτα, Samantha Joel.

Σύμφωνα με αυτή λοιπόν, ένα άτομο είναι πολύ πιθανό να μείνει σε μια δυστυχισμένη σχέση αν θεωρήσει πως φεύγοντας θα βλάψει τον σύντροφό του. Είναι δηλαδή θέμα αλτρουισμού.

«Ακόμα κι αν δεν έχω πολλούς εγωιστικούς λόγους για να μείνω – ίσως να μην επενδύω πια σε αυτή τη σχέση και ενδεχομένως οι εναλλακτικές μου για νέο σύντροφο να είναι καλές- θα μπορούσα να σκεφτώ πως αν ο σύντροφός μου είναι εξαρτημένος από αυτή τη σχέση και σε περίπτωση που χωρίσουμε θα καταρρεύσει, τότε αυτό θα μπορούσε να με κάνει να μείνω στη σχέση», δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης στη NY Post.

Για τις ανάγκες της μελέτης οι ερευνητές πήραν συνέντευξη από 500 άτομα που βρίσκονται σε σχέση για 2 χρόνια κατά μέσο όρο και που σκέφτονται να χωρίσουν…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.grShare.

Leave A Reply