Μάτια (αντρικά) που κλαίνε να τα πιστεύεις

0

Έχεις παρατηρήσει ότι μπορεί να κλαις πιο συχνά από το φίλο σου. Μην αυταπατάσαι όμως και νομίζεις τι είσαι η μόνη ευαίσθητη της σχέσης. Γιατί και οι άντρες κλαίνε! Και οι άντρες έχουν αισθήματα απλά δεν τα εκφράζουν όπως εσύ. Άλλη συναισθηματική νοημοσύνη. Μπορεί να τους διακατέχει η συγκρατημένη αντίδραση αλλά είναι εξίσου ευαίσθητοι με εμάς. Σκέψου να ήταν αυθόρμητοι και να αντιδρούσαν τόσο “εξωφρενικά” όσο εμείς…δεν θα χανόταν η μαγεία; Ποιος θα κρατούσε τις ισορροπίες σε μια σχέση; Φυσικά και οι δύο αλλά όσο να ‘ναι ο πήχης πέφτει στον άντρα!

Οι άντρες λοιπόν είναι εξίσου ικανοί να αισθανθούν έντονα απλώς επεξεργάζονται και εκφράζουν διαφορετικά τα συναισθήματά τους λόγω της τεστοστερόνης, η οποία καταφέρνει να τους κάνει να βλέπουν τα πράγματα πιο λογικά (κάτι που πολύ ζηλεύουμε)!

Το παραπάνω έχει διαφορά από το σκεπτικό (κλισέ!) ότι η ευαισθησία είναι αδυναμία. Γιατί αυτή η άποψη κυριαρχεί και είναι κάτι που “φυτεύεται” στο μυαλό των αντρών από μικρή ηλικία. Ότι δηλαδή θεωρείται ελάττωμα αν ο άντρας είναι ευαίσθητος. Και έτσι ενώ τα αγόρια είναι πιο συναισθηματικά από τα κορίτσια, μαθαίνουν από πολύ μικρά να το κρύβουν.

Όπως και αν έχουν μεγαλώσει, ότι και αν πιστεύουν η αλήθεια είναι ότι όσο και να συγκλονίζεται από μια κατάσταση, ένας άντρας εκδηλώνεται συνήθως με αυτοσυγκράτηση και διακριτικότητα, σε αντίθεση με τις γυναίκες που έχουν πιο έντονα ξεσπάσματα.

Λόγω της σπανιότητάς τους τα ανδρικά δάκρυα είναι περισσότερο θεραπευτικά και λυτρωτικά από ό,τι των γυναικών. Να και κάτι ενδιαφέρον!

Άλλο ένα κλισέ που κυριαρχεί είναι ότι οι άντρες πιστεύουν ότι κλαίγοντας είναι σαν να ομολογούν ότι είναι ανίσχυροι και χάνουν πόντους αρρενωπότητας, σε αντίθεση με τις γυναίκες που θεωρούν ότι με το κλάμα απαλλάσσουν τον εαυτό τους από ένα βάρος.

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: followme.grShare.

Leave A Reply