Η βιταμίνη D ασπίδα προστασίας από τον καρκίνο!

0

Τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 33.739 ενήλικες από την Ιαπωνία, ηλικίας 40-69 ετών.

Στην αρχή της μελέτης, οι εθελοντές παρείχαν πληροφορίες αναφορικά με το ιατρικό ιστορικό και τις συνήθειες διατροφής και τρόπου ζωής, ενώ πραγματοποιήθηκε προσδιορισμός των επιπέδων βιταμίνης D στο αίμα. Έπειτα, η ερευνητική ομάδα παρακολούθησε τους συμμετέχοντες για 16 χρόνια, καταγράφοντας 3.301 νέα περιστατικά εμφάνισης καρκίνου.

Αφού έλαβαν υπόψιν διάφορους παράγοντες που συνδέονται με τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου, όπως η ηλικία, ο δείκτης μάζας σώματος, τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας, το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ, οι ερευνητές παρατήρησαν πως οι εθελοντές με τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D είχαν 20% μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου, συγκριτικά με εκείνους με τα χαμηλότερα επίπεδα…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.gr


Share.

Leave A Reply