Πώς η αγάπη προστατεύει την υγεία μας!

0

Όλοι όσοι έχουμε αγαπήσει και αγαπηθεί ξέρουμε πως δεν υπάρχει άλλο συναίσθημα που να μοιάζει με την αγάπη. Γνωρίζατε, όμως, ότι υπάρχουν – με επιστημονικές αποδείξεις – τρόποι που η αγάπη μας κάνει καλό; Η αγάπη, λοιπόν…

…είναι παυσίπονο
Θυμηθείτε πόσο τέλεια αισθάνεστε όταν κάποιος σας κάνει αγκαλιά. Αυτό συμβαίνει επειδή η οξυτοκίνη που εκκρίνεται από μια αγκαλιά 10-20 δευτερολέπτων μπορεί να καταπολεμήσει τον πόνο, και ειδικά τους πονοκεφάλους. Και δεν μένει μόνο στην σωματική επαφή: το να κοιτάζετε φωτογραφίες αγαπημένων σας προσώπων μπορεί να μειώσει τον πόνο σας από 15-40%. Η σεξουαλική επαφή, πάλι, δρα σαν αναλγητικό για τους πόνους στην μέση, τα συμπτώματα της αρθρίτιδας και τις κράμπες.

…προστατεύει την καρδιά
Μελέτες έχουν αποδείξει πως οι εκδηλώσεις αγάπης ρίχνουν τους παλμούς της καρδιάς, ειδικά σε στιγμές έντονου στρες. Ξανά, η οξυτοκίνη, η ορμόνη της αγάπης, μειώνει το άγχος, ρίχνει την αρτηριακή πίεση, αυξάνει την αυτοπεποίθηση και μας βοηθά να καταπολεμήσουμε την κατάθλιψη.

…καταπολεμά τις ασθένειες
Οι πράξεις αγάπης, από το κράτημα του χεριού του αγαπημένου σας προσώπου, μέχρι και το σεξ, παράγουν ενδορφίνες, οι οποίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επιπλέον, οι άνθρωποι που υποφέρουν από κάποια ασθένεια και νιώθουν αγάπη από τα κοντινά τους πρόσωπα, ανταποκρίνονται καλύτερα στις φαρμακευτικές αγωγές.

 

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: Brightside


Share.

Leave A Reply