Οι 6 μεγαλύτεροι μύθοι γύρω από το διαζύγιο

0

Κανείς δεν αποφασίζει να παντρευτεί με δεδομένο πως κάποια στιγμή θα χωρίσει. Η εμπειρία όμως -και τα υψηλά στατιστικά- έχουν αποδείξει πως ένα ενδεχόμενο διαζύγιο είναι πάντα μέσα στη ζωή και πως είναι στο χέρι του κάθε ζευγαριού να καταφέρει να διατηρήσει αυτό που κάποτε ξεκίνησε τόσο όμορφα.

Ποια είναι όμως ή αλήθεια πίσω από τα διαζύγια; Η συγκατοίκηση πριν από το γάμο μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες του διαζυγίου; Ποιος θα «κρατήσει» τα παιδιά; Πόσο θα κοστίσει η διαδικασία;

Παρακάτω θα δείτε τους 6 μεγαλύτερους μύθους σχετικά με το διαζύγιο:

ΜΥΘΟΣ 1: Ένας στους δύο γάμους καταλήγει σε διαζύγιο
Είτε εσείς και ο σύζυγός σας είστε ζευγάρι από τα εφηβικά σας χρόνια είτε είχατε την πιο ρομαντική γνωριμία και σχέση του κόσμου, σίγουρα θα έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας το 50% των πιθανοτήτων που οδηγούν σε διαζύγιο. Υπάρχει όμως πράγματι τόσο μεγάλη περίπτωση να λήξει κάποια στιγμή αυτό που έχετε; Η αλήθεια είναι πως όχι. Σύμφωνα με στοιχεία, τα ποσοστά των διαζυγίων έχουν αρχίσει να μειώνονται σταθερά τα τελευταία 20 χρόνια ενώ παράλληλα έχει αυξηθεί και ο μέσος όρος των ανθρώπων που έχουν παντρευτεί παραπάνω από μία φορά στη ζωή τους. Επιπλέον, η Μάρα Όπερμαν, ειδική στην ανάλυση και ερμηνεία των γάμων αποκάλυψε πως τα δύο τρίτα όλων των διαζυγίων ξεκινούν ύστερα από θέληση των γυναικών. Στο χέρι σας είναι!

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: bovary.gr


Share.

Leave A Reply