Τα μυστικά της βασιλόπιτας!

0


Μετά τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, πώς θα μπορούσε να λείψει η βασιλόπιτα από το γιορτινό τραπέζι; Ακολουθείστε βήμα-βήμα τις παρακάτω συμβουλές και φτιάξτε με αγάπη το πιο γιορτινό γλυκό του χρόνου!

Φροντίστε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Ζυγίστε τα υλικά σας πριν ξεκινήσετε την εκτέλεση.

Διαλέξτε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και κοσκινίστε το.

Χτυπήστε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώστε το μείγμα να γίνει κρεμώδες και να λιώσει η ζάχαρη.

Χτυπήστε καλά τους κρόκους στο μείγμα, ώστε να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη.

Το μυστικό για μια αφράτη ζύμη είναι το καλό χτύπημα στο μίξερ, κατά προτίμηση με το εξάρτημα του φτερού.

Από την ώρα που θα βάλετε το αλεύρι, αναδιπλώνετε απαλά το μείγμα.

Για να παραμείνει η βασιλόπιτα αφράτη, ακόμα και μετά το ψήσιμο, αποφύγετε το δυνατό χτύπημα.

Καλύψτε προσεκτικά το ταψί με λαδόκολλα, και στα τοιχώματά του, και ρίξτε από πάνω το μείγμα. Η χρήση της λαδόκολλας βοηθά στο καλύτερο ψήσιμο της βασιλόπιτας.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: stronoumetrapezi.gr

Share.


Leave A Reply