Καιρός: Νέα ψυχρή εισβολή εν όψει!

0

Ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί από την Τετάρτη, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα αρχίσει να «αγριεύει» από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στη νότια νησιωτική χώρα, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, ενώ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Πέμπτη.

Την ίδια στιγμή, η υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «βλέπει», για σήμερα το πρωί, ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί γρήγορα από τις βόρειες ακτές της Αφρικής προς την Κρήτη και θα «κουβαλήσει» αφρικανική σκόνη στα νότια τμήματα της χώρας.

Καιρός: Σφοδρή ψυχρή εισβολή και «-12» από τις 24 Ιανουαρίου;
Η πρόγνωση για τον καιρό που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αναστάτωση έγινε από τον μετεωρολόγο του OPEN TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος προειδοποίησε για μια νέα σφοδρή εισβολή.

Οπως ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης, «γύρω στις 24 με 27 του μήνα το παγκόσμιο μοντέλο μας, δίνει νέα ισχυρή ψυχρή εισβολή πιθανόν την ισχυρότερη από όσες έχουμε δει μέχρι τώρα με την ισόθερμη των -10 με -12 στα 850hpa στα όρια της Αττικής και τον αντικυκλώνα μεταξύ Αγγλίας και Σκανδιναβίας να προσεγγίζει σε πίεση τα 1045hpa με κυκλωνογέννεση στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Φαίνεται για ανατολικοπροσήνεμη κατάσταση αν και μπορεί στην αρχή να αφορά και τα κεντρικοβόρεια.Θυμίζω πως το παγκόσμιο μοντέλο μας είδε με μεγάλη επιτυχία και τις 2 προηγούμενες ψυχρές εισβολές, οπότε καλό είναι να ετοιμαζόμαστε.»…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/kairos-nea-psyhri-eisboli-prognosi-gia-12-attikiShare.

Leave A Reply