Το #1 λάθος που κάνεις και… δεν κάνεις σχέση

0

Αν έχουν περάσει αρκετά χρόνια που βγαίνεις ραντεβού και ψάχνεις το «άλλο μισό» σου, είναι φυσιολογικό να έχεις γίνει αρκετά επιλεκτική.

Τουλάχιστον, αυτό πρόκειται για ένα σημάδι πως έχεις γνωρίσει αρκετούς ανθρώπους για να γνωρίζεις τι ακριβώς ζητάς από τις σχέσεις σου και σε ποια πράγματα δεν θα συμβιβαστείς. Αλλά, ως ψυχίατρος και συγγραφέας του βιβλίου «Becoming Real», η Gail Saltz επισημαίνει πως… η επιλεκτικότητα σου μπορεί να είναι ένας καλά μασκαρεμένος φόβος για δέσμευση. Ουπς!
Επιλεκτική ή… κάτι άλλο;
«Είσαι αυθεντικά επιλεκτική ή πρόκειται για κάτι άλλο;», γράφει σε ένα πρόσφατο άρθρο της στο Health. «Αν απορρίπτεις τους ανθρώπους πριν καν τους γνωρίσεις, μπορεί να είναι ένας μεταμφιεσμένος φόβος για δέσμευση» λέει. Αν έχεις μία τεράστια λίστα για τον “πρίγκιπα” (πράσινα μάτια, πλούσια μαλλιά, αγάπη για τους σκύλος), θα πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου αν φοβάσαι να έρθεις κοντά σε κάποιον».
Βρες τις διαφορές
Η Saltz συστήνει να παρατηρήσεις καλύτερα τις σχέσεις του παρελθόντος σου, τόσο τις δικές σου όσο και των ζευγαριών με τα οποία μεγάλωσες στο περιβάλλον σου, σε μία προσπάθεια να ανακαλύψεις από πού προέρχεται αυτό το άγχος.
Φτιάχνοντας μια λίστα με τα αρνητικά και τα θετικά, μπορεί να λειτουργήσει ως βοηθητική άσκηση, αλλάζοντάς την οπτική που βλέπεις τα πράγματα. Επιπλέον, προτείνει να γράψεις όλα εκείνα που θα ρισκάρεις αν δεσμευτείς με κάποιον και όλα αυτά που διακινδυνεύεις αν δεν το κάνεις. «Η συγκεκριμένη άσκηση αποκαλύπτει όλα αυτά που φοβάσαι, συν τις συνέπειες αν κάνεις μία συγκεκριμένη επιλογή», καταλήγει.
Τελικά, τι λες; Είσαι πράγματι επιλεκτική ή μήπως… φοβάσαι;

Share.

Leave A Reply