5 συνήθειες που καταστρέφουν την σχέση σου

0

Μπορεί με τον σύντροφό σας να έχετε οικειότητα, να αισθάνεστε τόσο άνετα μαζί του που  νομίζετε ότι μπορείτε  να κάνετε και να πείτε τα πάντα. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι  όταν βρουν τον άνθρωπο της ζωής τους, έχουν δικαίωμα να είναι ο εαυτός τους- συγκεκριμένα ο κακός εαυτός τους. Όμως έχουν άδικο.

Όσοι έχουν  μια υγιή και λειτουργική σχέση μπορούν να σας διαβεβαιώσουν για το ακριβώς αντίθετο. Πολλές συνήθειές μας μπορούν να αποβούν καταστροφικές, αν δεν τις επεξεργαστούμε, όσο  καλά  κι αν νιώθουμε με αυτές.  Ίσως λοιπόν έχει έρθει η ώρα να αναθεωρήσετε την καθημερινότητά σας και να  ανανεωθείτε, πριν να  είναι πολύ αργά.

Ποιες συνήθειες φθείρουν μια σχέση;

1) Οι βαρετές συζητήσεις και οι κουραστικοί διάλογοι

Ο σύντροφός σας γυρνάει κουρασμένος από το γραφείο κι εσείς για να του δείξετε το ενδιαφέρον σας τον ρωτάτε  «πώς πήγε η δουλειά σήμερα;»  θεωρώντας ότι θα εκτιμήσει την προσπάθειά σας. Τέτοιου είδους συζητήσεις γίνονται  μια καθιερωμένη ρουτίνα στις μακροχρόνιες σχέσεις. Το αποτέλεσμα  όμως είναι πως σταδιακά χάνουν το νόημά τους. Αμφότεροι οι σύντροφοι αναγνωρίζουν ότι γίνονται στο όνομα  μιας  «πολιτικής ορθότητας», αλλά οι σχέσεις δεν χτίζονται πάντα σε ορθότητες, σωστά; Προσπαθήστε λοιπόν να ρωτήσετε τον άνθρωπό σας αν του συνέβη κάτι ευχάριστο, αν έγινε κάτι που τον έκανε να γελάσει, ή  ας πούμε αν διάβασε κάτι ενδιαφέρον.

2) Δεν μπορείτε να εκφράσετε αυτό που έχετε ανάγκη

Σε έναν ιδεατό κόσμο, οι σύντροφοι  έχουν υπερφυσικές ικανότητες: μπορούν να διαβάσουν τη σκέψη σας και να μαντέψουν τις επιθυμίες σας, πριν καν γεννηθούν στο μυαλό σας. Όμως κάτι τέτοιο, σε αυτό τον πλανήτη τουλάχιστον,  δεν είναι εφικτό, αντιβαίνει τους νόμους της φυσικής. Οπότε  μήπως είναι καλύτερο να πείτε τι έχετε ανάγκη στον άνθρωπο σας από το να περιμένετε  πότε θα  του έρθει η  επιφοίτηση και θα το καταλάβει από μόνος του. Φυσικά μην περιμένετε να ανταμειφθείτε αμέσως,  επειδή απλώς δώσατε μια ένδειξη για το τι μπορεί να χρειάζεστε. Οι άλλοι δεν  βρίσκονται δίπλα απλώς και μόνο για να ικανοποιούν τις ανάγκες σας, οπότε μην εκνευρίζεστε όταν το αποτέλεσμά δεν είναι αυτό που προσδοκάτε.

3) Μην εμπλέκεστε σε σοβαρές συζητήσεις, αν δεν έχετε συγκεκριμένο πλάνο

Το να  φέρετε  στο τραπέζι βαρύνουσας σημασίας θέματα, αν δεν ξέρετε ακριβώς τι διεκδικείτε,  το μόνο που θα προκαλέσει είναι  ένταση,  συγκρούσεις και φυσικά  θυμό.

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: bovary.gr

 Share.

Leave A Reply