Αν σου πέσει νερό σε λιωμένη σοκολάτα, αυτή αρχίζει ακαριαία να ραγίζει και να σκληραίνει με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Αυτό είναι το λεγόμενο seizing που παθαίνει η σοκολάτα.
Για αυτό το λόγο συχνά ακούς σε συνταγές που περιέχουν σοκολάτα να προσέχεις να μη σου πέσει καθόλου νερό κοντά σε αυτήν.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;
Η σοκολάτα είναι περίπου 50% βούτυρο κακάο, το οποίο είναι ουσιαστικά το λάδι του καρπού του κακαόδεντρου. Το λάδι και το νερό ξέρεις ήδη ότι δεν αναμειγνύονται. Η χημεία έρχεται στο ότι το βούτυρο κακάο είναι αναμεμειγμένο σε μια σοκολάτα με συστατικά όπως ζάχαρη, γάλα σε σκόνη και άλλα, άρα δεν είναι στην καθιερωμένη του μορφή, ώστε απλά να επιπλεύσει πάνω στο νερό.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: makriniotis.faysbook.gr